25. obljetnica pogibije Branka Habeka | Pleter Portal


22. 07. 2018. 1:04:26   IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online

25. obljetnica pogibije Branka Habeka

Tog jesenskog dana, 12.11.1991. godine pleternički dragovoljci Domovinskog rata prisjećaju se sa tugom, jer je tog dana poginuo i život dao za slobodu, njihov prijatelj i suborac Branko Habek (Bine).

Od te iste nesretne granate teško je ranjen i Mirko Mikić. Njih dvojica nalazili su se na položaju koji je bio na brijegu iznad Kantrovaca.

S ponosom i sjetom prisjećaju se spašavanja ranjenog Mirka Mikić poznatog kao Pixa te teških trenutaka hrabrosti i požrtvovnosti ljudi koji su u tome sudjelovali. Nakon toga, svi smo mi znali da nikad nećemo biti ostavljeni u bilo kojoj situaciji.

Te godine, prije 25 godina odazvali su se zovu domovine, prvotno u sastavu 108. Brigade, 4. bataljun i stali u njenu obranu, pritom, zaboravljajući na strah, svoje obitelji, posao i sve ono uobičajeno za mlade ljude. Želja i volja za obranom svog doma bile su jače od svega.

– Te uspomene potiču nas da i danas budemo jedni za druge, uvijek i svugdje. Stoga svaka žrtva ma koliko bila teška i bolna, nije bila uzaludna i nikada neće i ne smije biti zaboravljena. – poručuju pleternički dragovoljci.

(izvor: 034portal)

Autor: