Grad Pleternica organizira besplatan put u Vukovar. Prijavite se i posjetite Grad Heroj. | Pleter Portal


22. 06. 2018. 7:40:37   IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online

Grad Pleternica organizira besplatan put u Vukovar. Prijavite se i posjetite Grad Heroj.

Grad Vukovar je simbol hrvatskog herojstva i želje za samostalnom domovinom. 18.11. je dan kada rijeka mnogobrojnih štovatelja žrtve herojskog grada pohodi Vukovar. Kao i svake godine Grad Pleternica organizira put koji je besplatan za stanovnike Pleternice i pripadajućih naselja.

Dan prije organizirano je paljenje lampiona gdje će svi zainteresirani moći, ispred Gradske kuće uzeti lampion i zapaliti ga u znak sjećanja na sve branitelje.

– Želimo da Vukovar ostane mjesto koje nas sve povezuje. Koje nas podsjeća da je domovina stvorena na žrtvi branitelja. Posebno mi je drago što od ove godine u organizaciji Društva naša djeca od 17 do 18 sati ispred Gradske kuce, 17.11. , dakle dan uoči polaska u Vukovar, odnosno u isto vrijeme kada palimo lampione imamo organizirano čitanje ulomaka iz knjiga baziranih na tematici vezanoj uz Vukovar – istaknula je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Svi zainteresirani za odlazak u Vukovar se imenom i prezimenom te kontakt telefonom mogu prijaviti na 251-046 ili grad@pleternica.hr, a sve ostale koji ne mogu u Vukovar pozivamo 17.11. da zapale lampion za naš Grad heroj.

Autor:


NAJČITANIJE