Janjetina s povrćem | Pleter Portal


22. 06. 2018. 7:53:10   IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online

Janjetina s povrćem

Sastojci 6 – 8 osoba

1 janjeći but (2,5 do 3 kg)
250 g celerova korijena
200 g mrkve
100 g luka
2-3 češnja češnjaka
50 ml maslinova ulja
100 ml crnog vina
500 ml vode
1 Povrtna kocka Podravka
1 žlica Vegete
1 žličica svježe narezanih listića ružmarina
2 žličice Gussnela Dolcela

Priprema

1.Janjeći but operite, posušite i natrljajte mješavinom Vegete i ružmarina.
2.Stavite ga na lim za pečenje i prelijte uljem. Oko buta rasporedite nasjeckani luk, te mrkvu i celer koje ste narezali na kocke.
3.Povrtnu kocku prokuhajte u vodi i tako pripremljen temeljac dodajte povrću. Sve pokrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 90 minuta.
4.Nakon toga maknite foliju i pecite još oko 15 minuta.
5.Pečeni janjeći but izvadite i stavite na toplo mjesto, a umak od pečenja procijedite.
6.U umak umiješajte vino i Gussnel razmućen u malo vode te kratko prokuhajte. Povrće vratite u umak.

Autor:


NAJČITANIJE