Kako su Ivica Kožumanac i Igor Ančurovski osvojili Barcelonu! | Pleter Portal


16. 08. 2018. 8:04:36   IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online

Kako su Ivica Kožumanac i Igor Ančurovski osvojili Barcelonu!

Svatko od nas ima neke svoje snove, a mnogi ih iz kojih god razloga nikada ne ostvare. Zato vam donosimo jednu priču onih koji su ostvarili jedan od svojih većih životnih snova. Radi se našim sugrađanima i susjedima, Ivici Kožumancu iz Pleternice i Igoru Ančurovskom iz Zagrađa, koji su od malih nogu strastveni navijači španjolskog nogometnog kluba FC Barcelone i nije teško pogoditi što im je bila velika životna želja – uživo doživjeti jednu utakmicu svoga voljenog kluba.

Ivica je prvi odlučio krenuti za svojim snom. Organizirao je put i smještaj, spakirao se, ali onda mu je prijatelj s kojim je trebao krenuti put Barcelone malo poremetio planove, jer je zbog obiteljskih razloga bio primoran odustati od puta. Ivica se, međutim, nije dao pokolebati. Odlučio je pronaći drugog suputnika, jer, razmišljao je, koji to navijač Barce ne bi iskoristio, možda jedinstvenu, takvu priliku u životu?

IMG_20160419_141602

Potraga za suputnikom je bila problematičnija nego je očekivao, jer mu je desetak kolega koje je pitao dalo košaricu, nevjerujući u ozbiljnost njegove namjere. Već je počeo gubiti nadu da će mu to uspjeti ove godine jer nije htio biti sam na utakmici. Ne bi to bio onaj pravi osjećaj, kao kad sve to doživljavaš i proživljavaš s prijateljem.

Ipak, ponekad se lijepe stvari dogode kad ih najmanje očekuješ. Jedan od prijatelja koje Ivica nije upitao za put u Španjolsku je bio Igor Ančurovski, za kojega je znao da je fanatični navijač GNK Dinama iz Zagreba, ali nije znao kako mu je Barca jedan od najdražih stranih klubova i kako i sam već dugo razmišlja o tome da uživo gleda neku njihovu domaću utakmicu.

Na proslavi Igorovog rođendana, Ivica mu je ispričao o svome naumu i želji koja se sve više ispuhivala i bez velikih očekivanja ga upitao bi li išao s njim. Kad mu je Igor smrtno ozbiljan rekao: “Pa naravno da idemo!”, Ivica je, već naviknut na odbijenice, ostao potpuno zabezeknut. Već sljedeći dan su počeli s organizacijom putovanja.

Iako nisu imali ulaznice za utakmicu na koju su namjeravali otići, kupili su si avionske karte za Barcelonu. Tek su nakon toga krenuli u potragu za ulaznicama koja se pokazala težom nego su očekivali. Domaće utakmice FC Barcelone su, naime, već odavno unaprijed popunjene. Pokušali su iskoristiti neka svoja poznanstva, ali završili su samo s pustim obećanjima.

Na kraju su se obratili Ivičinom bratu Josipu koji radi kao ugostitelj u restoranu NK Lokomotive iz Zagreba na Kajzerici. Čuvši njihovu priču, Josip je rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi im pomogao, pa je o tome razgovarao sa svojim dobrim prijateljem, Jerkom Lekom, igračem našeg prvoligaša.

Kao u nekom filmu, Leko je kontaktirao svoga prijatelja, bivšeg igrača FC Barcelone i FC Monaca, a sadašnjeg trenera B momčadi FC Barcelone, Gerarda Lopeza, i Ivica i Igor su dobili dvije ulaznice. I to ne bilo kakve ulaznice, nego VIP ulaznice za sjedala br. 2 i br. 4 od 91000 mjesta. Igor i Ivica su dobili mjesta odmah iza klupe za rezervne igrače na Camp Nou.

Nakon svih tih peripetija, ispunjeni uzbuđenjem, krenuli su avionom za Španjolsku, na utkamicu FC Barcelona – FC Valencia. Sletjevši na aerodrom El Prat u Barceloni, na izlazu iz terminala ih je dočekao Gerard Lopez, nogometna legenda i uručio im ulaznice te im zaželio dobar provod i dobru utakmicu.

Ulaz u VIP ložu ne nalazi se na redovnim ulazima, već postoji poseban prostor za uvažene goste kluba, kroz koji su, eto, čast dobili proći bili Igor i Ivica. Prvo se mora proći kroz vrhunski restoran u kojemu je, naravno, za goste sve besplatno, a tek onda se izlazi na tribine ispunjen s 91000 glasova. San Ivice i Igra bio je ispunjen.

IMG_20160417_203834U Barceloni su proveli tri dana i prepuni dojmova se vratili kući. Na povratku su još upoznali dva doktora iz Dalmacije koji su također bili na utakmici, a ispunjeni radošću zbog svega što im se dogodilo, častili su pićem “pola aviona”. Malo je reći da su ih stjuardi i ostali putnici gledali s čuđenjem jer, kako su rekli, takve putnike još nisu imali u avionu. Naši su se pustolovi, s druge strane, poneseni srećom, osjećali kao u lokalnom kafiću.

IMG_20160417_160722

Ivica i Igor su posebno zahvalni Jerku Leki, Josipu Kožumancu te Gerardu Lopezu što su im pomogli ostvariti san.

Na kraju su poručili da nikada ne treba odustajati od želja i snova, koliko god se možda činili neostvarivi. Kockice će se, prije ili poslije, složiti.

Autor:KONTAKT

e-mail: info@pleter-portal.hr
Tel.:+385 99 684 5635

Uvijeti korištenja
Kolačići