Nk Slavija | Pleter Portal


22. 07. 2018. 1:15:19   IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online

Nk Slavija

NOGOMETNI KLUB “SLAVIJA”

Klub je osnovan 1926. godine, a ime Slavija nosi od 1952. godine. Trenutno se natječe u 3. HNL – istok. Igra na stadionu Stjepan Zdenko Šivo. U sezoni 2006./2007. “Slavija je osvojila prvo mjesto u 4. HNL i plasirao se u 3. HNL, najjviši stupanj natjecanja u 80 godina igranja nogometa u Pleternici.
Stadion NK Slavije ima 700 sjedećih mjesta od kojih 300 natkrivenih. Klub se za potrebe treninga i rada osim glavnim terenom koristi i pomoćnim terenom koji se nalazi na izlasku iz Pleternice u pravcu Slavonskog Broda.
U klubu postoji pet kategorija omladinskog pogona: limači, početnici (do 12 godina), pioniri (12-14 godina), kadeti (14-16 godina) i juniori (16-18 godina). Sve mlade kategorije osim limača natječu se u 1. kvalitetnoj ligi mladeži Slavonije i Baranje, tj. 2. HNL. Limači igraju u županijskoj ligi. Kadeti Slavije su u sezoni 2006./2007. postigli najveći uspjeh mladih kategorija u povijesti kluba. Bili su finalisti kupa Slavonije i Baranje, a u finalu su poraženi od vinkovačke Cibalie.
Svake godine zadnjeg vikenda u srpnju ili prvi vikend kolovoza igra se tradicionalni memorijalni turnir “Stjepan Zdenko Šivo” i to u spomen Stjepanu Zdenku Šivi, za čijeg je života i djelatnosti u klubu sagrađena tribina. Posljednjih godina također, uoči početka nogometne sezone, u Pleternici gostuje NK”Dinamo” iz Zagreba i s domaćim nogometašima odigra prijateljsku utakmicu.

Sezona 2014/2015 je postala najuspješnija sezona Slavije u 3. HNL istok gdje je Slavija osvojila naslov prvaka s 9 bodova prednosti ispred drugoplasirane NK Koprivnice. Igrači koji su osvojili 3. HNL istok sa Slavijom su: Petković Ivan, Blašković Matej, Majetić Ivan, Valentić Tomislav, Žuljević Tomislav, Tokić Duje, Jelčić Alen, Majstorović Mario, Jakovljević Josip, Ergotić Mario, Peharda Matej, Peharda Ivan, Žafaranić Davor, Kvaternik Antun, Šubara Marko, Bognar Roberto, Ognjenčić Tomislav, Ančurovski Hrvoje, Solić Josip, Abramović Mario, Antunović Ivan, Nikolaš Josip, Marčinković Jurica, a treneri su bili Bognar Dalibor i pomoćni trener Pavličević Anto.
Predsjednik NK “Slavije” je Marinko Markota, dopredsjednici su Drago Lucić i Petar Barbarić a tajnik Petar Čuljak. Dužnost sportskog direktora obnaša Krunoslav Putrić dok je trener Dalibor Bognar.