Obrtničkoj školi u Zagrebu HGZ u Njemačkoj donirao Hyundaijeve motore | Pleter Portal


28. 05. 2018. 9:58:04   IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online

Obrtničkoj školi u Zagrebu HGZ u Njemačkoj donirao Hyundaijeve motore

Hrvatski gospodarski savez u Njemačkoj (Kroatische Wirtschaftsvereinigung in Deutschland – KWVD) donirao je u suradnji s Hyundai Motor Europe Technical Center (HMETC) u Njemačkoj tri Hyundai motora Obrtničkom učilištu. Radi se o tri suvremena prototipa motora u dizelskim i benzinskim izvedbama zapremine 2.2, 2.0 i 1.6 litara, prenosi 034portal.

Obrtničko učilište već niz godina surađuje sa KWVD-om. Donacija je uslijedila kao nastavak težnje Učilišta za popunjavanjem obrazovnih potreba u sektoru održavanja vozila. Učilište je naime upravo završilo implementaciju projekta Pametno u budućnost financiranog sredstvima ESF fonda u kojemu je razvilo dva suvremena kurikuluma za obrazovanje odraslih: dijagnostičar kvarova na motornim vozilima i monter za regulacijske sustave u pametnim kućama. Automobilska industrija je jedna od najbrže razvijajućih grana te se stalno nameću novi zahtjevi u održavanju vozila sukladno novim tehnologijama. Na hrvatskom tržištu potrebna je kvalificirana radna snaga koja u svom redovnom strukovnom obrazovanju nema mogućnost stjecanja suvremenih kompetencija za rad na suvremenim vozilima i tehnologijama.

Motore su predstavnici Učilišta preuzeli osobno u Hyundai Motor Europe Technical Center (HMETC) u kojem ih je primio Franjo Akmadža.

Motori će se postaviti u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi u Zagrebu te će se stvoriti preduvjeti za uspješno obrazovanje kako mladih srednjoškolaca tako i već osposobljenih stručnjaka u sektoru održavanja vozila.

Svečana primopredaja bit će organizirana 6. prosinca u 12 sati u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi na kojoj će prisustvovati predstavnici Obrtničkog učilišta i Škole te predsjednik KWVD-a, gospodin Mario Šušak.

O Hrvatskom gospodarskom savezu:

Hrvatski gospodarski savez (Kroatische Wirtschaftsvereinigung in Deutschland – KWVD) osnovan je 2007. godine i ima sjedište u Frankfurtu na Majni. Cilj Hrvatskog gospodarskog saveza je poduzećima na njemačko-hrvatskom gospodarskom prostoru olakšati ulazak na tržište te uspostaviti rast i radna mjesta. Savez pruža aktivno savjetovanje tvrtkama i prati klasterske strategije nastanjivanja. Kao savjetodavno i uslužno mjesto za poduzeća, investitore i privatne poduzetnike podupire tvrtke pri uspješnim koracima do pokretanja poslovanja na njemačko-hrvatskom gospodarskom prostoru, Neovisno o veličini poduzeća i branši Savez pruža pristup informacijama, institucijama i kontaktima te osigurava tvrtkama nesmetan ulazak na tržište.

Hrvatski gospodarski savez je partner Hrvatskoj gospodarskoj komori kao i Obrtničkoj komori Zagreb te Hrvatskim izvoznicima.

Kroatische Wirtschaftsvereinigung
Brönnerstraße 17
60313 Frankfurt na Majni

Autor:


NAJČITANIJE