Održana premijera filma u čast poginulom Branku Drinovcu Legi | Pleter Portal


22. 06. 2018. 7:54:13   IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online

Održana premijera filma u čast poginulom Branku Drinovcu Legi

PLETERNICA U organizaciji udruge Branko Drinovac Lega u Pleternici je održana premijera filma”Iz života ratnika” Vukovarca Ivana Anđelića Doktora koji je snimio ovaj film u čast poginulom hrvatskom branitelju Branku Drinovcu iz Bresnice koji je dobrovoljno otišao braniti Vukovar gdje je i izgubio život.

Projekcija filma je načelno dogovorena prilikom otkrivanja spomen ploče Branku Drinovcu, pleterničaninu koji je svoj život položio u obrani Vukovara. Spomen ploča je na pročelju škole u Vukovaru, u čijoj je blizini Branko poginuo, otkrivena 14. 10. 2017. god.

Tada je s Ivanom Anđelićem Doktorom, Brankovim zapovjednikom i vukovarskim herojem, dogovoreno premijerno prikazivanje filma u Pleternici.

Nikica Delač, predsjednik udruge Branko Drinovac Lega je uz pomoć članova udruge i Brankovih prijatelja, znajući za veliki interes koji će projekcija pobuditi, istu organizirao u školskoj športskoj dvorani OŠ Pleternica.Projekciji filma uz Brankovu majku Ružu, prisustvovala i cijela mnogobrojna obitelj Drinovac, članovi udruge koja s ponosom nosi njegovo ime, Brankov prijatelj i suborac Mile Filipović Lele , gospođa Vasilija Tucker, koja je bila aktivni sudionik vukovarskih borbi, Brankov suborac i naravno heroj obrane Grada Vukovara Ivan Doktor Anđelić, predstavnici udruga proisteklih iz domovinskog rata, gradonačelnica Jozić, predstavnici županije i mnogi drugi gosti.

Premijeri filma je prisustvovalo oko 250 ljudi, koji su se došli prisjetiti dragog prijatelja Branka i svojim dolaskom su iskazali svoje duboko poštovanje žrtvi pokojnog Branka, cijeloj njegovoj obitelji, a osobito njegovoj majci Ruži.

“Prvo ću predstaviti Vasiliju koja je rat završila s 11 zadobivenih metaka, Lele je nešto bolje prošao sa samo osam, a ja sam pet puta ranjen, tri puta teže i dva puta lakše.

Ovaj film je snimljen iz jednog inata i prkosa kako bi se iz prve ruke reklo “Gdje si bio ?!” i “Što si radio!?” i svi oni koji su došli u Vukovar dali svoj obol i svoju pomoć su heroji jer povijest nam pričaju i pišu oni koji rat nisu vidjeli niti u njemu sudjelovali.” – rekao je Ivan Anđelić Doktor

Branko Drinovac Lega rođen je 22. kolovoza 1964. , a poginuo je u Vukovaru 10.10.1991. godine.


Izvor:034portal.hr

Autor:


NAJČITANIJE