Inovator Thomas Vidakušić zaslužio mjesto u START UP inkubatoru u Rijeci | Pleter Portal


16. 08. 2018. 8:08:17   IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online

Inovator Thomas Vidakušić zaslužio mjesto u START UP inkubatoru u Rijeci

Tragom uspjeha mladog Pleterničanina zamolili smo ga da nam kaže nešto o sebi te opiše kako je nastala njegova inovacija. U nastavku teksta prenosimo što nam je rekao:

Thomas Vidakušić, imam 21 godinu i rođen sam u Austriji.gdje sam i napravio prve korake i školsko obrazovanje te se nakon drugog razreda osnovne škole prebacujem u Hrvatsku odnosno Pleternicu i nastavljam obrazovanje.Trenutno završavam 3. godinu Sigurnosti i Zaštite na radu na Veleučilištu u Rijeci.

Ideja za inovacijom na kojoj trenutno radim protekla je iz jako puno istraživanja koje sam proveo u području sigurnosti i zaštite na radu. Dosta sam razmišljao kako i na koji način bi mogao doprinijeti društvu upravo radi poboljšanja sigurnosti i zaštite odnosno smanjenju broja ozljeda na radu.

3Ideju sam započeo razvijati samostalno i jako puno sam razmišljao i istraživao. Nekoliko mjeseci sam pokušavao osmisliti rješenje te sam uz pomoć svog oca koji posjeduje jako puno životnog iskustva, mašte i znanja došao do jednog sasvim jednostavnog rješenja. Nakon toga konzultirao sam  nekoliko profesora i stručnjaka zaštite na radu od kojih sam dobio maksimalnu podršku što me je još više motiviralo za realizaciju inovacije.

Konkretno radi se o inovaciji „SIZ TOM“, mobilnoj zaštitnoj ogradi koja služi za zaštitu prometnica, motornih vozila, ljudi odnosno prolaznika prilikom kosidbe trave uz prometnice i šetališta, te za ograničavanje prostora kretanja i upravljanja motornim vozilom. Lagana je i lako prenosiva a sastoji se od dva modela.

Model 1.-služi prilikom kosidbe privatnih zemljišta uz prometnice i šetališta. Služi za zaštitu motornih vozila i prolaznika, objekata, fiksnih ograda, bazena i sličnoga te za ograničavanje prostora kretanja. Također koristi se prilikom košenja uz gradske i županijske ceste, gradske parkove i šetališta.
Model 2.- služi prilikom košenja trave uz ceste koje su duže relacije kao što su županijske, državne, brze ceste, autoceste i sl. gdje prolazi velik broj motornih vozila. Također glavna joj je funkcija zaštita prometnica, motornih vozila, prolaznika te za ograničavanje prostora kretanja i upravljanja motornim vozilom.

Nakon svega toga saznao sam za START UP inkubator Rijeka. Startup inkubator namijenjen je mladim ljudima, studentima i timovima koji posjeduju znanja i ideje s područja informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija, industrijskog dizajna i ostalih znanstvenih i stručnih područja. Nekoliko dana sam razmišljao o tome, odlučio sam se prijaviti i uspješno postao član START UP tima.

START UP inkubator omogućio mi je ured u kojem radim na projektu, mentore iz raznih područja, od savjeta, tehničkih znanja, zaštite intelektualnog vlasništva, marketinga pa sve do promocije proizvoda sasvim besplatno.

Ovakva vrsta zaštite odnosno inovacije do sad nije postojala na tržištu, pa čak niti išta slično. Stoga radi se na tome da se ova inovacija uvede u pravilnik pod obaveznu zaštitnu opremu prilikom kosidbe trave uz prometnice i šetališta.

START UP inkubator je jedna jako dobra institucija koja mladima pruža ulaz u poduzetničke vode i nudi jako puno besplatnog životnog iskustva.

Stoga, svi mladi i studenti koji imate nekakvu poslovnu ideju, nemojte se dvoumiti ni sekunde, prijavite se u neki od START UP inkubatora i uz puno rada, reda i discipline ostvarite svoje želje.

Jedna poruka za kraj: „ne boj se života, iskoristi svoje potencijale“.

1

 

Autor:KONTAKT

e-mail: info@pleter-portal.hr
Tel.:+385 99 684 5635

Uvijeti korištenja
Kolačići