Srednjoškolci i vrtićanci na Danima otvorenih vrata u PLINK-u | Pleter Portal


18. 12. 2017. 11:36:32   IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online

Srednjoškolci i vrtićanci na Danima otvorenih vrata u PLINK-u

Drugog dana otvorenih vrata, 12. svibnja, Pleternički INKubator su posjetili srednjoškolci iz pleterničke srednje škole te predškolci Dječjeg vrtića Tratinčica, piše plink.hr.

Srednjoškolcima je predstavljen PLINK kao mjesto u koje se mogu vratiti, samozaposliti te kroz razne natječaje proširiti poslovanje te zaposliti i druge.  Kako su upravo pristigli učenici maturanti, djelatnici PLINK-a su izrazili nadu kako će ih sudjelovanje na Danima otvorenih vrata potaći da se samozaposle radije nego da čekaju posao. Na kraju edukativnog dijela proveden je natječaj IZBOR NAJ IDEJE gdje su mladi osmislili svoje poduzetničke ideje, prezentirali ih svojim vršnjacima, a najuspješniji su osvojili simboličnu nagradu.

Nakon srednjoškolaca, PLINK su posjetili i vrtićanci koji su svoju edukaciju prošli kroz igru, sliku i priču. Najuspješniji su osvojili priznanje i nagradu, a svi diplomu za “malog poduzetnika”.

Kako je dokazano da se samo 5% poduzetnika rađa sa poduzetničkim vještinama, a ostali ih steknu od malih nogu, ovakve zajedničke akcije bi trebale potaći djecu i mlade na uključivanje u poduzetništvo.

Dani otvorenih vrata EU projekata, koji se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Europske komisije, završeni su, ali vrata PLINK-a otvorena su svaki dan od 7 do 15 h te prema potrebni i dogovoru i u drugim terminima. PLINK poziva sve zainteresirane za samozapošljavanje, poticanje zapošljavanja, razne edukacije i slično, da ga posjete na adresi Ante Starčevića 35 (industrijska zona). Novosti i aktivnosti PLINK-a možete pratiti svakodnevno na www.plink.hr

 

Autor:


NAJČITANIJE