U akciji “Čaj za malog zmaja” skupljeno poklona u vrijednosti 50.000 kuna | Pleter Portal


22. 11. 2017. 6:18:26   IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online

U akciji “Čaj za malog zmaja” skupljeno poklona u vrijednosti 50.000 kuna

Jučer, 20. prosinca, u prostorijama HGK u Požegi održana je konferencija koja je organizirana  povodom završne faze javno zdravstvene akcije “Čaj za malog zmaja”, kojeg organizira Centar za socijalnu skrb Požega u suradnji s Domom zdravlja Požega, Zavodom za javno zdravstvo PSŽ, Gradskom knjižnicom Požega i OŠ A. Kanižlića, piše 034portal.

U akciji se skupio poklon građana u vrijednosti oko 50.000,00 kn. Kako je ova akcija potpuno volonterska zasluge za ovakav uspjeh idu svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos. Te su veliki doprinos akciji dali i učenici koji su izradili prigodne božićne čestitke i bedževe za građane.

– Došli smo u dvoranu HGK Županijske komore u Požegi pakirati poklone za djecu slabijeg imovinskog stanja kako bi im nadolazeći blagdani bili sretni i blagoslovljeni.

Pokloni se sastoje od slatkiša, bilježnica, olovkih, šampona, četkica za zube i drugih potrebitih stvari.

Napomenula bih da se svakako treba odazvati na ovakve akcije, ako se ima dovoljno i ako se može pomoći onima koji nemaju kako bi im blagdani bili blagoslovljeni kao i nama. – rekla je Elena Kormanjec, učenica sedmog razreda O.Š. Antuna Kanižlića

– Najviše bi htjeli reći hvala svima koji su se odazvali i donijeli poklončiće. Smatramo da su oni pravo bogatstvo i uspjeh ove akcije tako da im se svima želimo zahvatiti.

– Zahvalili bi se građanima koji su donosili do 14 prosinca najčešće u prostorije Gradske knjižnice donosili poklončiće za male zmajeve. Puno roditelja sa djecom se odazvalo i djecom donijelo poklon za one koji žive u uvjetima siromaštva.

– Skupili smo svega optimalno – nekako bi možda izdvojili da je najviše bilo četkica i pasta za zube.

– Hvala učenicima osnovnih i srednjih škola OŠ Pleternica, A.Kanižlića, Kempfa, Obrtnička, Katolička OŠ i Katolička Gimnazija, te djeci DV Cvjetna Livada, Velika i L.Mandić.

– Pčelarska udruga Zlatna dolina donirala je teglu meda za svako predškolsko dijete koje živi u uvjetima siromaštva

– Pozitivno iznenađenje cijele akcije su zaposlenici ustanova koji su se unutar sebe organizirali i donijeli nam vrijedne velike kutije pune traženih poklona. Hvala tako zaposlenicima Grada Požege, HZZ, Kaznionice, PU Požeško-slavonske, HZMO, ZZJZ, Hitnog prijema OŽB Požega, Veleučilišta, AC Bošković

Kako je odaziv građana bio velik uspjeli smo u naumu i ovo predblagdansko vrijeme olakšati zdravstvene poteškoće i ojačati imunitet obitelji s djecom koja žive u uvjetima siromaštva. Akciju smo proširili na cijelu obitelj u kojem se nalazi dijete predškolske dobi. Ukupno je tako obuhvaćeno 173 djece. To bi konkretno značilo da će svako dijete dobiti paket u vrijednosti do oko 300,00 kn. – rekla je organizatorica ove akcije Dinka Caha.

   

Autor:KONTAKT

e-mail: info@pleter-portal.hr
Tel.:+385 99 684 5635

Uvijeti korištenja
Kolačići