Udruga Gradina iz Viškovaca prezentirala projekt “Zeleni otok za čisti potok” | Pleter Portal


28. 05. 2018. 9:54:32   IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online

Udruga Gradina iz Viškovaca prezentirala projekt “Zeleni otok za čisti potok”

Udruga Gradina iz Viškovaca prezentirala je 22. travnja projekt “Zeleni otok za čisti potok”, kojega je financirala Zaklada Slagalica, u sklopu programa Lokovez. Projekt je obuhvatio postavljanje i uređenje zelenog otoka u naselju Viškovci, za razvrstavanje otpada, te edukacija djece i odraslih o važnosti razvrstavanja otpada. Izgrađena je i Staza duda, kako bi se oživio povijesni izgled naselja iz doba kada su Viškovci bili prekriveni stablima duda. Uz svaki dud stoje imena djece koja su zajedno s bakama i djedovima posadila dud, a na početku staze nalazi se mini igralište za djecu.

Osim toga, organizirana je i zabavna nagradna igra koja se sastoji u tome da će osoba čiji dud ostvari najbolji napredak osvojiti žetone za igre u zabavnom parku koji će biti postavljen za Kuzminje.

Projekt je podupirao Grad Pleternica te se Udruga zahvalila gradonačelnici Antoniji Jozić na dolasku i podršci kroz cijelu godinu, a  gradonačelnica se zahvalila članovima Udruge na izuzetnom angažmanu na uređenju naselja te je obećala nastavak pružanja podrške radu Udruge. Potom je predsjednik Udruge Matej Bošnjak zahvalio sumještanima na volonterskom radu, Gradu Pleternici na podršci, Poduzetničkom centru Pleternica na savjetima pri provedbi te posebno Zakladi Slagalica.

Autor:


NAJČITANIJE