Velika dobiva jedini kamp u Slavoniji s kapacitetom za 200 osoba | Pleter Portal


15. 08. 2018. 3:34:45   IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online

Velika dobiva jedini kamp u Slavoniji s kapacitetom za 200 osoba

VELIKA Do kraja srpnja trebao bi biti završen kamp u Velikoj. Jedini je to kamp u Slavoniji čiju je izgradnju pokrenuo Park prirode Papuk. Vrijednost radova je 2,8 milijuna kuna i u potpunosti se financiraju kroz projekt Parcs, novcem UNDP-a.

– Radovi idu prema planu i ako posluži vrijeme, bit će završeni i prije roka. U kampu će biti 11 platoa sa strujom i vodom za kampere. Bit će i mjesto za pražnjenje kampera s biopročišćivačem. Topla voda će se dobivati putem solarnih ploča, bit će izgrađeni sanitarni čvorovi, tuševi i mala kuhinja – pojašnjava Kristina Kožić, ravnateljica Parka prirode Papuk.
Osim prostora za kampere postojat će mogućnost kampiranja u šatorima, a ukupni je kapacitet kampa oko 200 osoba. Park prirode Papuk planira kupiti vlastite šatore te organizirati škole u prirodi.

– U kontaktu smo s Hrvatskom udrugom kampera i s njima smo u kontaktu još od lani. Slažemo media plan te ćemo raditi promidžbu i na inozemnom tržištu, prije svega austrijskom, njemačkom i slovenskom. U Parku prirode Papuk intenzivno se radi na 65 milijuna kuna vrijednom projektu koji predviđa izgradnju novog posjetiteljskog centra u Voćinu, adrenalinski park uz kamp, uređenje Kuće Panonskog mora u upravnoj zgradi Parka u Velikoj, obilježavanje planinarskih i biciklističkih staza na Vidikovcu i izgradnja novih pet vidikovaca – dodala je.

– Natječaj je izišao u travnju i pretpostavka je da će europski fondovi projekte financirati u 85-postotnom iznosu. Projekt ćemo predati krajem svibnja, a rezultate očekujemo u roku 90 dana. Vjerujemo da bi već sljedeće godine mogli krenuti radovi – kaže Kožić.

Autor:KONTAKT

e-mail: info@pleter-portal.hr
Tel.:+385 99 684 5635

Uvijeti korištenja
Kolačići