U vijećnici Gradske kuće održana je početna konferencija s ciljem predstavljanja projekta “Sudjeluj s Radošću!“ | Pleter Portal


28. 05. 2018. 10:06:28   IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online IgreKlik - Igrice online

U vijećnici Gradske kuće održana je početna konferencija s ciljem predstavljanja projekta “Sudjeluj s Radošću!“

Na konferenciju su bili nazočni nositelj projekta, partneri te predstavnici medija. Nositelj projekta je Udruga za pomoć djeci i mladima “Radost” a partneri su Grad Pleternica i HZZ PU Požega. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u vrijednosti 115.000,00 kn. Cilj projekta je poboljšati uključenost u gospodarske, političke i društvene uloge mladih u našem gradu.
Projektne aktivnosti su sljedeće: Uspostava projektnog tima, edukacijski paket, tribine informacija (Izvoditelj aktivnosti je HZZ PU Požega), ParLaonice i promocija projekta. Provedbom projekta želi se preventivno djelovati na položaj mladih u našoj lokalnoj zajednici, educirati ih o poduzetništvu (Izvodititelj PCPL), kroz tribine informacija informirati ih koja zanimanja su tražena na tržištu rada i omogućiti individualno savjetovanje o profesionalnoj orijentaciji prije izbora srednje škole (Izvoditelj HZZ PU Požega). ParLaonicama se želi utjecati na mlade i njihovo donošenje prijedloga i odluka važnih za život u lokalnoj zajednice, te će na taj način osnažiti svoj status aktivnih građana i saznati kakva im se prava i mogućnosti nude. Projekt je nastao iz pera Poduzetničkog centra Pleternica kao nastavak dobre suradnje sa udrugama i Gradom Pleternica te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.
1510838302o_stol_1

Autor:


NAJČITANIJE