NASLOVNA
19-godišnji vozač koji je autom sletio u potok u Gradcu bio je pijan (1,71 promil)

FOTO: Požeška kronika

PU POŽEŠKO-SLAVONSKA

19-godišnji vozač koji je autom sletio u potok u Gradcu bio je pijan (1,71 promil)

14.5.2019. 09:18 | M.B. IZVOR: PU požeško slavonska PREGLEDA: 478

Ukupno pet nesreća, po jedan lakše i teže ozlijeđeni u prometnim nesrećama

U petak 10. svibnja 2019., oko 17.20 sati u mjestu Gradac, 19-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,71 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“ požeških registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine vozilom je sletio s kolnika u putni kanal, a potom i u lokalni vodotok-potok, pri čemu je lakše ozlijeđen 20-godišnji putnik koji je s vozačem bio u vozilu. 19-godišnji vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i izazivanja prometne nesreće zbog neprilagođene brzine kretanja.

Istoga dana, oko 22.20 sati na cesti između Emovačkog Luga i Donjih Emovaca, 46-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,13 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“ njemačkih nacionalnih oznaka, također zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom je sletio s kolnika i teže se ozlijedio. I protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i izazivanja prometne nesreće zbog neprilagođene brzine kretanja.


Uz navedene nesreće s ozlijeđenim sudionicima, dogodile su se i tri prometne nesreće u Požegi, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.


Trojica zatečena u činjenju prekršaja i smještena u posebne prostorije policije

U petak 10. svibnja 2019., oko 15 sati u Kutjevu, policijski službenici su tijekom nadzora prometa zatekli 33-godišnjaka, koji je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,36 promila, upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka.

U subotu 11. svibnja 2019., oko 18.30 sati na cesti nedaleko mjesta Vukojevica policijski službenici su tijekom nadzora prometa zatekli 17-godišnjaka, koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“ požeških registarskih oznaka.

A u nedjelju, 12. svibnja 2019., jedan sat iza ponoći u mjestu Biškupci, zatečen je 20-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,64 promila, upravljao osobnim automobilom marke „Audi“ požeških registarskih oznaka.

Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, odnosno do prestanka djelovanja opojnog sredstva počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijede optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi.

Tagovi: pu požeško slavonska, dnevno izvješće, policija

Podržavate li članstvo Hrvatske u Europskoj uniji?

1. Da

2. NARAVNO

3. NE

4. SVEJEDNO MI JE

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate