NASLOVNA
25. godina najdražeg gradskog radija - Radio Vallis Aurea

FOTO: M.M.

RAZGOVOR S DIREKTORICOM MARIJOM PIPER HORVAT

25. godina najdražeg gradskog radija - Radio Vallis Aurea

6.6.2019. 13:30 | Mladen Mirković PREGLEDA: 766

Povodom 25. godina Radia Vallis Aure razgovarali smo s mladom, ambicioznom i uspješnom direktoricom istoimenog radija Marijom Piper Horvat.

Kako smo već svi čuli 7. lipnja na Trgu sv. Trojstva održat će se veliki koncert povodom 25. rođendana RVA na kojem će nastupiti dvoje velikih glazbenika, odnosno Toni Cetinski i Nina Badrić. Kao i svake godine do sada ovo je "Koncert zahvale" RVA prema vjernim slušateljima i građanima Požege, Požeško slavonske županije pa i šire.

Marija Piper Horvat diplomirana je ekonomistica koja je radila u tvrtki Zvečevo, a 2013. godine na poziv vlasnika radija došla je na mjesto direktorice RVA.


Marija iz prehrambene branše došli ste na radio, možemo reći dva različita svijeta !?


"Da. Mogu reći da sam došla u meni nepoznat svijet jer nisam ništa znala o medijima niti o ovom poslu, ali mi je bilo primamljivo i izazovno jer ja volim izazove. Prva tri mjeseca mi je bilo jako teško i mislila sam da sam pogriješila ali uspjela sam s ostatkom ekipe snaći se, postizati zadane ciljeve na zadovoljstvo, kako nas kao ekipe tako i na zadovoljstvo naših slušatelja i čitatelja." - rekla nam je Marija Piper HorvatRadio Vallis Aurea ima dva nova odašiljača koji pokrivaju površinu za 70 tisuća slušatelja. Osim novih odašiljača 2018. godine uloženo je oko 400 tisuća kuna djelom iz EU fonda, a dijelom iz vlastitih sredstava za uređenje studija koji je zasigurno najbolji i najmoderniji u regiji te uz radiopostaju posjeduju istoimeni internetski portal.

"Uz redovito plaćanje obveza, imamo odličnu suradnju sa svojim kupcima i klijentima, a tomu svemu je dokaz da uz sadašnjih šest zaposlenih zaposlit ćemo još jednu mladu voditeljicu kako bi našem Slavenku Čuljku olakšali posao ali i unijeli malo promjena u emisije i emitiranje na zadovoljstvo nas i naših vjernih slušatelja." - dodala je MarijaDirektorica Piper Horvat ne krije još jednu ambiciju i cilj da proširi čujnost na veće i šire područje od sadašnjeg, ali to ovisi o mnogo uvjeta za koje se nada da će uspjeti realizirati i napraviti još jedan iskorak.

RVA po pitanju glazbe dosljedan je sebi i svojim čitateljima te uz urbanu glazbu imaju veliki izbor ostali interesantnih emisija, edukativnih, tamburaških i mnogih drugih kako bi se za svakoga vjernog slušatelja našlo po nešto.

"Da imamo svoj stav i stil koji ne želimo mijenjati jer vidimo da baš zbog naše jedinstvenosti smo najslušaniji i da sve ovo što radimo naši slušatelji podržavaju, imali smo upita zašto ne pređeno na "narodni" zvuk, no mi ostajemo ipak vjerni našoj urbanoj sredini kao što je Požega i dok god nas podržavaju i daju povjerenje kao takvi ćemo i ostati naravno uz sve popratne i raznolike emisije u našem programu." - objasnila je Marija Piper Horvat

Osim pohvala na račun radija moramo istaći i pohvaliti veselu, ambicioznu i uspješnu direktoricu Piper Horvat koja je već godinu dana u Izvršnom odboru Hrvatske udruge radijski nakladnika koja broji 150 članova i Marija Piper Horvat je jedina žena koja predstavlja Slavoniju i Baranju. Mariju smo upitali kako uspijeva sve to stići, realizirati i organizirati jer znamo da je to stresan i zahtjevan posao.

"Stresno je i nekada teško ali kada si žena sve možeš. Stresa se osobno rješavam trčanje i druženjem s dobrim i veselim ljudima. Kada se nakupi stvarno previše toga sve zaboravim i posvetim se obitelji pa na kraju sve to začinim dobrom čašicom vina, napunim baterije i krenem iz početka hladne i smirene glave." - ukratko i jasno nam je objasnila Marija

"Želim se zahvaliti od srca svim našim slušateljima i čitateljima jer mi bez njih ne bi imali smisla i ne bi imali kome davati informacije te ovaj posao ne bi bio ovako izazovan i dinamičan da nemamo tako dobre slušatelje. Zato, u znak zahvale pozivam sve na koncert 7. lipnja od 20 sati na Trg sv. Trojstva jer nas očekuje četiri sata pjesme, plesa i veselja." - poručila je Marija Piper Horvat

 

Tagovi: rva, marija piper, 25. godina