NASLOVNA
Alojz Tomašević: ʺSude mi, a ja nisam kriv!ʺ

FOTO: n1

PRVI INTERVJU NAKON SKANDALA

Alojz Tomašević: ʺSude mi, a ja nisam kriv!ʺ

11.12.2018. 11:49 | Ante Mandarić PREGLEDA: 3811

Nakon 15 mjeseci naš župan Alojz Tomašević sinoć jer prekinuo šutnju o aktualnoj aferi "nasilje" i na N1 televiziji, u emisiji Pressing, odlučio se oglasiti svekolikom puku. Cijeli video možete pogledati na kraju članka.

Da za početak objasnimo, doista ne želimo župana kritizirati, nego ćemo samo pokušati objektivno analizirati taj dugoočekivani intervju.

Naravno, jasno nam je da je to što Tomašević proživljava doista teško za obitelj, ali i za njega, naravno, sačuvaj Bože svakoga u takvoj nesreći.


ANALIZA INTERVJUA

1. Nasilnik
No, zašto bi Mara lagala i izmišljala te sebe i svoju obitelj dovodila u ovakve probleme?! Možda ljubomora, možda nagovor loših savjetnika (župan mislim njegovih političkih neprijatelja) ili jednostavno nije trebalo ništa izmišljati? Pitanje je to za razmišljanje, mi nismo držali svijeću i ne znamo točan odgovor.

"Nikad nije bilo nasilja", kaže župan u intervjuu. Ok, to bi onda značilo da nema niti policijskog zapisnika niti svjedoka i sve te priče koje kruže po Požeštini su izmišljene i 100% glupost, kao i Ronkova izjava da je "Požeština za ovo nasilje znala godinama" ili??Uža obitelj, pogotovo djeca, u zadnjih 20 godina nikad nisu vidjeli niti čuli da se s njihovim roditeljima događalo nešto u tom smislu, pri tome mislimo na obitelj koju je župan direktno ili indirektno zaposlio u županiju i njoj bliske tvrtke?! Nema ništa loše u tome da se otac brine za svoju obitelj, svatko bi od nas, no ova činjenica je u ovom kontekstu doista bitna.

Na kraju točke broj 1... Svi u Požeštini znaju kako je župan drago i umiljato janje, pogotovo kad malo popije, ali ne popije on često ili!?? Pitamo samo...

2. E-mail
O mila majko, pa ovo je vrhunac političke magle koja se prodaje narodu.
Zamislite, premijeru je promaknuo email zato što ima previše posla!? Ne samo njemu, nego i predsjednici je također pobjeglo saznati da jedan istaknuti član HDZ-a, župan jedne županije, kandidat za ministra branitelja tuče svoju suprugu!?? I tu informaciju im nije slao netko anoniman, već sama žrtva (iako župan to ne misli za nju). Ako to nije tema za premijera i predsjednicu (kao ženu), onda mene zanima čime se o oni bave u Zagrebu ako im ovakva informacija promakne ili su krive tajnice koje smatraju da su takve informacije nebitne pa ih i ne proslijede šefovima!? E, moj narode...No, nije to ništa čudno ni neviđeno. Nakon nasilja nad našim novinarom, tadašnji gradonačelnik Požege Vedran Neferović, ili kao vanjski suradnik jedne privatne požeške tvrtke (možda, navodno????), nagrađen je dožupanskom foteljom, zašto onda ne bi nagradili i župana za navodno nasilje nad ženom?! Eto, sad dožupan zna koji je put do pomoćnika ministra ili čak i ministarske fotelje... Malo izmlati roditelje ili nekog i to je u našem društvu siguran korak ka naprijed!

Da rezimiramo, istučeš novinara- postaneš dožupan. Istučeš ženu- postaneš župan (jer Zagreb je iz Marinih mailova i prije izbora znao za nasilje koje trpi). Po toj logici za nasilje nad djetetom ili roditeljima bi trebao biti korak prema uspjehu, a to je zamjenik ministra ili ministar!!??

Naravno, sudeći u našem neovisnom pravosuđu, obojica bi mogli biti pravomoćno oslobođeni svih optužbi, a političari će se i dalje pitati zašto se sve više i više ljudi iseljava.., PA ETO ZAŠTO!!

3. "Politički obračun"
U ovom intervjuu naš župan indirektno spominje da je moguće da se radi o političkom obračunu te da se neprijateljske snage (zbog njegovog životnog uspjeha) preko ravnateljice škole i njezinog supruga, koji je u SDP-u i bio kandidat za župana, na ovaj način obračunavaju s njim.
Moguće je, tko to zna, ako doista i jest tako, onda je perfidno i ne znam kako će gospođa Samardžija i njen suprug reagirati na ovu izjavu, no zanima nas reakcija. No, ako je u ovom slučaju samo jedna žena pomagala drugoj nad kojom se vrši nasilje, reakcija bi mogla biti burna.
Tko zna, možda iza svega ovoga stoje Masoni, udruge, glazbeni zbor ili možda čak i šahovski klub, ali ne zato što je župan tukao Maru... U svakom slučaju, drugi su krivi.4. "HDZ- izbori i odnosi"
Jasno je svima da je prikazivanje u javnosti jedna stvar, a da se stvarna igra odigrava u pozadini. Izbacivanje župana iz stranke, ali održavanje dobrih odnosa nakon toga, čak bi se i usudili reći prijateljskih odnosa, redovito sastančenje sa županijskim šefom HDZ-a dr- Glavićem i ostalim članovima, posebno dobri odnosi sa ženskim članovima županijskog HDZ-a su doista nevjerojatni!
Mislim da se oni čak ni ne trude malo bar odglumiti kako ipak ne podržavaju nekoga koga se sumnjiči za obiteljsko nasilje ili kako nimalo ne poštuju ženski spol i Marinu izjavu (po meni vrlo uvjerljivu).
Meni je to čisti znak da ih boli neka stvar što narod misli jer prijateljski odnosi i držanje većine u Županijskoj skupštini može se objasniti samo na jedan način- VJERODOSTOJNO!5. Kraj- poruka za župana
Dragi župane, ako vam je imalo stalo do vaše obitelji bez obzira na to jeste li krivi ili ne, trebali biste barem njih poštedjeti te kalvarije i prije 15 mjeseci odstupiti s položaja župana. Doista imate pohvalnu karijeru Hrvatskoj vojsci i mogli biste se posvetiti, na primjer, zaštiti naših branitelja i vašeg integriteta. Čemu sve ovo? Da ostanete vječno zapamćen kao župan koji mlati?? Da jeste ili niste krivi, svoju nevinost ste trebali dokazivati s pozicije umirovljenika i oca, a ne s pozicije župana "pod svaku cijenu". Pošto niste jasno rekli da se nećete kandidirati na sljedećim izborima, to u politici znači da 1000% hoćete, sretno!

Video izvor: N1 televizija 


Tagovi: poltika, župan, alojz tomašević, prvi intervju, n1, mara omašević, požega

Predsjednica je 2017. bila u Slavoniji i žena nasilnog župana molila je da ju primi. Nije ju primila, a ovo je video tog posjeta

Započinje realizacija projekta „Upravljanje kvalitetom u destinaciji Zlatna Slavonija“

Slavonski Brod domaćin Nacionalne konferencije savjeta mladih Republike Hrvatske

Županija kupila dvorac u Trenkovu za 220 tisuća eura

Organiziran još jedan susret mladih

Jučer lakša prometna nesreća kod Pleternice, policija za vikend najavljuje akciju u prometu

Prodaja jedinstvenih neretvanskih mandarina na nekoliko lokacija u Požegi, Jakšiću i Slavonskom Brodu

Vrijeme danas pretežno sunčano, ali svježe

Carina i Porezna od danas provode veliku akciju, evo koga će posebno nadzirat

Snimka na kojoj Franjo Lucić nudi mito Dragi Hedlu ipak valjan dokaz na sudu

Ove subote na HRT-u emitiranje prve emisije ʺLijepom našomʺ iz Pleternice snimljene na Trgu bećarca

Čestitka župana povodom Dana branitelja Požeško-slavonske županije

ODLIČNE VIJESTI IZ VELIKE: Napuštena zgrada Orljave uskoro postaje svojevrstan poduzetnički inkubator

Od danas opet poskupljenje goriva

Na današnji dan 17.9

Vrijeme danas pretežno sunčano, temperatura uglavnom između 25 i 30°C

Nogometni savez Požeško - slavonske županije klubovima 4. HNL donirao kamere za snimanje prvenstvenih utakmica

Biskupijski dan i koncert duhovne glazbe ʺOtvorite vrata Kristuʺ 21.rujna u Požegi

Nogometni savez Požeško - slavonske županije klubovima 4. HNL donirao kamere za snimanje prvenstvenih utakmica

U Drškovcima jučer svečano otvoren novi nogostup, igralište i postavljena spomen ploča u čast braniteljima

4. AJVAR FEST: Ekipa ʺUdruga mještana Donji Čaglićʺ napravila najbolji ajvar!

Na današnji dan 16.9

Vrijeme danas pretežno sunčano i vrlo toplo, najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 °C

Strašna prometna nesreća u Resniku nedaleko Pleternice: “Vrištao je od bolova”

Hodočašće u Udbinu, Gospić i posjet memorijalnom domu Nikole Tesle u Smiljanu