NASLOVNA

Branko Grgić ispred PSŽ prisustvovao konferenciji Europskog parlamenta o razminiranju

29.1.2019. 10:13 | Mladen Mirković IZVOR: pszupanija.hr PREGLEDA: 395

Na poziv zastupnika Europskog parlamenta Ivice Tolića, člana Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, dana 23.01.2019, održana je u Bruxellesu, Konferencija o razminiranju.

Hrvatski sustav protuminskog djelovanja od vremena Domovinskog rata do danas,  predstavio je bivši ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan sa suradnicima, dok je novu shemu, budući ustroj protuminskog djelovanja, koja prelazi u resor Ministarstva unutarnjih poslova, predstavio pomoćnik ministra Damir Trut. Tema konferencije bila je usmjerena na privlačenje sredstava za razminiranje iz EU fondova te nastavak projekta razminiranja u Republici Hrvatskoj.
U delegaciji koja je iz Hrvatske sudjelovala navedenoj Konferenciji  u Europskom parlamentu, uz nazočnost ostalih zastupnika iz Hrvatske u Europskom parlamentu, predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Udruga žrtava mina i branitelja pirotehničara, bio je i županijski koordinator za razminiranje Požeško-slavonske županije, Branko Grgić.


Tagovi: epp, Bruxelles