NASLOVNAVIJESTI
BROJ ZARAŽENIH U HRVATSKOJ PREŠAO 1000: 15 više oporavljenih nego jučer

FOTO: ilustracija/ Google

BROJ ZARAŽENIH U HRVATSKOJ PREŠAO 1000: 15 više oporavljenih nego jučer

2.4.2020. 14:31 | Andrea Staklarević PREGLEDA: 248

Na današnjoj press konferenciji u 14 sati je potvrđeno kako je u Hrvatskoj u 24 sata zabilježeno 48 novih pacijenata, što daje ukupno brojku u Hrvatskoj od 1011 zaraženih. Preminula je još jedna osoba u Hrvatskoj od korona virusa, dok ih se 88 oporavilo što je 15 više oporavljenih u odnosu na jučer. Iz Stožera poručuju kako je stanje dobro te da mjesta za optimizam ima, ali da se ne treba previše opuštati.

Bez nužne potrebe nitko ne bi trebao putovati, a to se odnosi i na ljude unutar zemlje. Apelira se na sve one koji se planiraju vratiti u Hrvatsku iz drugih zemalja za vrijeme Uskrsa da to ne čine. Naime, i ako dođu morat će provesti 14 dana u samoizolaciji, a ukoliko se ne budu pridržavali mjera samoizolacije kazna je 8000 kuna.

U Hrvatskoj je izdano 12.736 propusnica, a u glavnom su izdavane od strane poslodavaca.


Iz Stožera apeliraju i na pojedine osobe koje se okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima, da to ne čine! Božinović upozorava građane da postanu svjesni trenutne situacije te da će policija istražiti kafiće, a zbog iste neodgovornosti jučer su u Karlovcu zatvorili jedan ugostiteljski objekt. Božinović upozorava "To će se sankcionirati, to je neodgovorno!".


Tagovi: koronavirus, covid-19, uskrs, samoizolacija, umrli, propusnice