NASLOVNAVIJESTI
Danas je Sveti Josip, zaštitnik hrvatskog naroda

FOTO: dnevno.hr

Danas je Sveti Josip, zaštitnik hrvatskog naroda

19.3.2020. 19:02 | Igor Safundžić PREGLEDA: 124

Danas je Sveti Josip. Sveti Josip je Marijin zaručnik te Isusov hranitelj. Rođen je oko 90.pr.Kr. u Betlehemu. Kršćani slave Josipa, kao sveca i kao Božjeg odabranika kome je Bog povjerio da bude glava nazaretske obitelji, u kojoj se ostvarilo Isusovo utjelovljenje.

Sveti Josip je zaštitnik mnogo država i gradova. Obje Amerike, Austrije, Filipina, Vijetnama,Belgije, Kanade i mnogo drugih gradova i sela. Odlukom Hrvatskog sabora 1687.g, proglašen je zaštitnikom hrvatskog naroda. Danas, kada je cijeli svijet pred iskušenjem zbog virusa koji je zahvatio puno ljudi na svijetu, a niti mi u Hrvatskoj nismo pošteđeni, uz sav napor koji ulaže medicinsko osoblje i mnogi drugi humanitarci baš na današnji dan, bilo bi dobro barem jednom izmoliti molitvu Svetom Josipu koju je sastavio kardinal, Franjo Kuharić.

Sveti Josipe,Glavaru svete nazaretske Obitelji i čuvaru Crkve Božje, tebi se kroz stoljeća Crkva u Hrvata utjecala kao svome zaštitniku i tvom je zagovoru preporučivala svoje obitelji i cijeli narod. Brižni Spasitelju svijeta i prečisti zaručniče Svete Djevice, povjeravamo ti sve obitelji hrvatskog naroda da zajedničkom dnevnom molitvom ispune svoje poslanje i budu blagoslovljene ljubavlju, slogom, mirom i novim životom.U ovim teškim vremenima izmoli našem narodu i svim narodima zemlje mir u pravednosti i ljubavi. Zagovaraj nas pred Presvetim Trojstvom da ostanemo vjerni Isusu Kristu u Katoličkoj crkvi, prolazeći zemljom čineći dobro. Amen.


Svim Josipima, Josipama, Jožama i drugim izvedenicama tog imena želimo sretan imendan i ostanite "negativni" (na COVID19).


Tagovi: sv, josip, zaštitnik