NASLOVNAVIJESTI
Danas nas čeka spektakl na nebu

FOTO: A.S.

Danas nas čeka spektakl na nebu

7.4.2020. 11:06 | miss7.24sata.hr IZVOR: miss7.24sata.hr PREGLEDA: 338

Danas za ljude diljem svijeta koji se nalaze u izolaciji priroda je pripremila pravi spektakl.

Svi oni koji upute pogled u nebo uživat će u ljepoti Ružičastog supermjeseca, najsjajnijeg i najvećeg punog mjeseca u 2020. godini. Ovaj mjesec ipak nije ružičaste boje, a zašto ga tako nazivamo i kakve nam prilike donosi na astrološkom planom otkrijmo u nastavku.

Umjesto ružičaste boje, očekuje se da će mjesec zasjati zlatnim nijansama, a onda će izblijedjeti do svijetlo bijele boje. Pridjev ružičasti u imenu, mjesec je dobio jer se pojavljuje u vrijeme ranog proljetnog cvata puzavog ružičastog plamenca i ružičastog cvijeća koji često simbolizira proljeće.


Supermjesec je zapravo puni mjesec koji se pojavljuje u trenutku kad je Mjesec najbliže Zemlji, a u tom položaju izgleda svjetliji i veći od uobičajenog punog mjeseca. U 2020. za koju stručnjaci tvrde da zaista posebna po pitanju nebeskih fenomena, prvi super mjesec dogodio se 9. ožujka, a ovaj koji nas očekuje u utorak, bit će još spektakularniji i veći. Zapravo, Ružičasti supermjesec’ bit će najbliži Zemlji ove godine, a time najsjajniji i najveći pun mjesec 2020. godine.


Ovaj spektakularni mjesec moći će se vidjeti nakon zalaska sunca 7. travnja, ali će biti uočljiv golim okom sljedećih nekoliko dana piše Miss7.

(IZVOR: www.miss7.24sata.hr)

Tagovi: supermjesec, mjesec, noć, planeta, nebo