NASLOVNA

Društvo multipleskleroze naše županije sudjelovalo na potpisivanju ugovora za dodjelu osobnih asistenata

4.12.2018. 09:41 | Marijana Šijan PREGLEDA: 961

Društvo multiple skleroze Požeško slavonske županije dana 03.12.2018. godine sudjelovalo je u  svečanom obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Svečano uručivanje ugovora za pružanje usluge osobne asistencije bio je sastavni dio svečanosti koju je održalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.

Program se nastavlja u trogodišnjem periodu od 2019. do 2021 , te smo kroz aktivnosti programa zbrinuli  5 korisnika koji su osobe oboljele od multiple skleroze.
Program je od izuzetne važnosti za osobe sa najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta  jer im omogućava pomoć i podršku u okviru od 4 sata dnevno obavljajući poslove higijene korisnika, pratnja u društvenim aktivnostima, priprema obroka i manji kućanski poslovi , briga  o pomagalima za korisnika , potpuna podrška samostalnosti korisnika usluge.Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježava se nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava je, u rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine, pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.Prema Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom, osobe s invaliditetom uključuju one osobe koje imaju dugotrajna tjelesna, mentalna, intelektualna ili osjetilna oštećenja koja u međudjelovanju s različitim preprekama mogu sprečavati njihovo puno i učinkovito sudjelovanje u društvu na jednakoj osnovi s ostalima. 

Ovaj se dan diljem svijeta obilježava na različite načine, od likovnih izložbi promicanja umjetnička djela osoba s invaliditetom do prosvjeda kojima se želi ukazati na teškoće u svakodnevnom životu osobama s invaliditetom. 

Tagovi: multiplaskleroza, požega, osobni asistenti, ugovori, ptpisivanje

Podržavate li članstvo Hrvatske u Europskoj uniji?

1. Da

2. NARAVNO

3. NE

4. SVEJEDNO MI JE

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate