NASLOVNA

Društvo multipleskleroze naše županije sudjelovalo na potpisivanju ugovora za dodjelu osobnih asistenata

4.12.2018. 09:41 | Marijana Šijan PREGLEDA: 937

Društvo multiple skleroze Požeško slavonske županije dana 03.12.2018. godine sudjelovalo je u  svečanom obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Svečano uručivanje ugovora za pružanje usluge osobne asistencije bio je sastavni dio svečanosti koju je održalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.

Program se nastavlja u trogodišnjem periodu od 2019. do 2021 , te smo kroz aktivnosti programa zbrinuli  5 korisnika koji su osobe oboljele od multiple skleroze.Program je od izuzetne važnosti za osobe sa najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta  jer im omogućava pomoć i podršku u okviru od 4 sata dnevno obavljajući poslove higijene korisnika, pratnja u društvenim aktivnostima, priprema obroka i manji kućanski poslovi , briga  o pomagalima za korisnika , potpuna podrška samostalnosti korisnika usluge.Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježava se nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava je, u rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine, pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu.Prema Konvenciji Ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom, osobe s invaliditetom uključuju one osobe koje imaju dugotrajna tjelesna, mentalna, intelektualna ili osjetilna oštećenja koja u međudjelovanju s različitim preprekama mogu sprečavati njihovo puno i učinkovito sudjelovanje u društvu na jednakoj osnovi s ostalima. 

Ovaj se dan diljem svijeta obilježava na različite načine, od likovnih izložbi promicanja umjetnička djela osoba s invaliditetom do prosvjeda kojima se želi ukazati na teškoće u svakodnevnom životu osobama s invaliditetom. 
Tagovi: multiplaskleroza, požega, osobni asistenti, ugovori, ptpisivanje

Da su sutra izbori, kome bi dali svoj glas?

1. HDZ

2. SDP

3. ŽIVI ZID

4. MOST

5. Nezavisni Hrvoje Galić

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate