NASLOVNA

TRI OSOBE ZARAŽENE KORONAVIRUSOM U POŽEGI: 21 osoba kršila mjeru samoizolacije

2.4.2020. 20:03 | Andrea Staklarević PREGLEDA: 357

Održana je još jedna konferencija Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije na kojoj je potvrđeno kako u našoj županiji imamo treću zaraženu osobu korona virusom.

"Jučer smo dobili velike količine zaštitne opreme, raspoređena je kao što je i propisano prema našoj bolnici, Domu zdravlja, zavodu za hitnu medicinu te Stožerima i institucijama županije. Možemo reći da ako se zadrži ovakav trend mi imamo dovoljno opreme. Za vrijeme Uskrsa i blagdana očekuje se dolazak osoba koje imaju prebivalište u našoj županiji, možda su radili u drugim zemljama i nisu svoje prebivalište odjavili te ih je teško evidentirati. Pozivam njih sve da oni koji budu dolazili u našu županiju imaju obvezu i moralnu, ali i ljudsku da se prijave odnosno da budu u samoizolaciji, jer drugačijeg modaliteta nema. Pozivam i građane da dojave policiji da se vidi jeli se ta samoizolacija u cijelosti poštuje.", rekao je župan Alojz Tomašević.
"Jučer na području naše županije dobili smo 10 nalaza od 10 uzoraka koji su uzeti prekjučer i od tih deset uzoraka došao nam je jedan pozitivan za koji smo i očekivali. Riječ je o gospođi koja se vratila s putovanja te koja je zapravo imala blage simptome bolesti i čija je majka prvi naš slučaj od oboljenja koronavirusa. Ostalih 9 osoba koje smo testirali su bili kontakti s tom gospođom, odradili smo maksimalan broj kontakata i sve su osobe negativne. Jučer je uzeto još 7 uzoraka na području naše županije i isto se radilo o 3 osobe koje su bile u tom kontaktu. Imao 2 osobe s područja naše županije koje su oboljele i imamo gospodina koji je stigao iz druge županije. Starija gospođa je jedina hospitalizirana i nalazi se u OŽB Požega, a ostale dvije osobe nalaze se u kućnoj izolaciji te sami borave u kući i dobrog su zdravstvenog stanja.", rekao je epidemiolog Ante Vitalia.
Iz PU požeško-slavonske županije kažu kako unatrag 2 dana nisu zabilježili niti jednu dojavu o kršenju mjera samoizolacije, a oko 400 osoba je trenutno pod mjerama samoizolacije. Od početka policijski službenici provjerili su 640 osoba te su još postupali po 92 dojave građana. Pozivaju se građani da ako imaju informaciju kako osobe krše samoizolaciju da obavezno dojave na broj telefona 192.Od početka ovih mjera, policijski službenici zabilježili su 21 kršenje samoizolacije na području naše županije. Na području naše županije je postavljen veći broj punktova te je ukupno evidentirano 64 osobe koje nisu imale propusnicu, a 48 osoba je zatečeno na punktovima koje su imale mjeru samoizolacije, ali riječ je o osobama koje su se vraćale na mjesto svog prebivališta.


Tagovi: koronavirus, turska, covid-19, epidemiolog, stožer