NASLOVNAVIJESTI

Epidemiologinja: Moguće je do kraja tjedna i 2000 zaraženih dnevno

19.10.2020. 08:59 | index IZVOR: index.hr PREGLEDA: 402

EPIDEMIOLOGINJA Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Goranka Petrović, u HRT-ovoj emisiji U mreži prvog rekla je kako bi do kraja tjedna broj novozaraženih u Hrvatskoj mogao biti oko 2000 dnevno.

Petrović je rekla kako se i ovaj tjedan očekuje rast broja novozaraženih, ali se nada da će dosljednom primjenom mjera koje su donesene, ali i onih koje će tek biti, ipak zaustaviti daljnji porast.

"Do kraja tjedna broj novooboljelih bi mogao biti oko 2 tisuće dnevno. Virus je uspostavljen i njegova cirkulacija je široka te ovim putem još jednom pozivam građane da ozbiljno shvate situaciju i da se drže mjera", rekla je.


Polašek: Proljetos je bilo manje zaraženih, ali smrtnost je bila veća Ozren Polašek, profesor s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, je istaknuo kako smo proljetos imali manji broj zaraženih, ali je bila veća smrtnost.


"Intenzitet ovog broja zaraženih nas je iznenadio, posebno kada pogledamo zemlje u okruženju koje bilježe prilično velike brojke slučajeva oboljelih", rekao je pa dodao kako smo mi tijekom ljeta imali dva do tri puta manju stopu smrtnosti.

Upravo stoga su se ljudi počeli manje pridržavati mjera i to je uzrok brojki koje imamo ovih dana.

Izvor.www.index.hr

Tagovi: koronavirus, oboljeli, hrvatska