NASLOVNA

Evo na koga se ne odnosi uvođenje covid potvrda...

14.11.2021. 21:02 | Andrea Lužanac PREGLEDA: 1822

Nacionalni stožer civilne zaštite održao je preskonferenciju, a na kojoj su izesene najnovije informacije o koronavirusu. Tijekom posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 6449 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Kako je već sinoć bilo poznato, od utorka su obavezne covid potvrde za  zaposlenike javnih i državnih službi. Božinović je istaknuo kako će se testiranje obavljati 2 puta tjedno, a svaki poslodavac će odlučivati koji su to dani.

Nadodao je kako se ova epidemiološka mjera uvodi isključivo zbog epidemioloških razloga, a EU digitalna potvrda je dokaz da je osoba testirana, negativna, preboljela ili cijepljena. Ističe kako se ova odluka odnosi na dužnosnike, državne i javne službenike, lokalne službenike, zaposlenike trgovačkih društava u vlasti države ili lokalne samouprave.


Božinović je na današnjoj press konferenciji rekao kako se odluka ne odnosi na studente, učenike, na osobe mlađe od 16 godina, na osobe koje dovode dijete ili učenika u školu u vrtić, osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe, na osobe koje u područje HZZO donose podići svoju covid potvrdu, na korisnike poštanskih usluga koji moraju preuzeti pošiljke čije bi nepreuzimanje imalo pravne posljedice, na osobe koje imaju kontraindikaciju na cjepivo.


Tagovi: koronavirus, covid potvrde, uvođenje covid potvrda, potvrda o preboljenju, covid 19, škola, javne ustanove

Kako ste zadovoljni sa "Adventom u bećarskom šoru"?

Jako sam zadovoljan/zadovoljna

Moglo je i bolje

Uopće nisam zadovoljan/zadovoljna

Svejedno mi je

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate