NASLOVNAVIJESTI
HGSS Stanica Požega uspješno pronašla nestalu žensku osobu u Rajsavcu nedaleko od Požege

FOTO: HGSS Stanica Požega

HGSS Stanica Požega uspješno pronašla nestalu žensku osobu u Rajsavcu nedaleko od Požege

24.11.2019. 21:44 | Novinar 034 IZVOR: HGSS Stanica Požega PREGLEDA: 582

"24. studenog 2019. nešto iza 16 sati, na poziv Centra 112, izlazimo u akciju potrage u naselje Rajsavac (Općina Jakšić) gdje tragamo za starijom ženskom osobom koja boluje od demencije. U akciju kreće 6 spašavatelja sa terenskim i quad vozilom.Dolaskom na teren u 17 sati, komunikacijom s mještanima i djelatnicima MUP-a, voditelj potrage raspoređuje timove: potražni tim sa psom, bespilotna letjelica s termovizijom te tim s quad vozilom, kako bi odradili brzu pretragu terena.


U 17:20 operater bespilotnom letjelicom uočava osobu u gustoj travi te na lokaciju šalje zemaljske snage. Spašavatelji pružaju prvu pomoći te utopljavaju i transportiraju unesrećenu u nosilima do vozila HMP u 17:44.
U akciji su uz mještane, MUP i HGSS sudjelovali i vatrogasci DVD-a Jakšić. U pripravnosti je bilo spremno još 7 spašavatelja iz Požege i Ispostave Pakrac. Akcija je završena u 18:30 sati povratkom spašavatelja u Stanicu, pregledom i nadopunom opreme, pisanjem izvješća i srećom zbog uspješne akcije u kojoj je spašeno ono najvrijednije: ljudski život! ..."

(IZVOR: HGSS Stanica Požega)


Tagovi: hgss, HGSS Stanica Požega, rajsavac, jakšić, potraga