NASLOVNAVIJESTI

HRVATSKA SVE BLIŽA BROJCI OD 1000 ZARAŽENIH: Od jučer u Hrvatskoj 77 novooboljelih od korona virusa

30.3.2020. 16:51 | Andrea Staklarević PREGLEDA: 280

Na današnjoj press konferenciji Stožera civilne zaštite potvrđeno kako je od jučer u Hrvatskoj 77 novooboljelih osoba od korona virusa. Hrvatska se približava brojci od 1000 zaraženih, s obzirom na to da je u Hrvatskoj trenutno 790 zaraženih. Obavljeno je 6404 testiranja, trenutno se na respiratoru nalazi 27 osoba, a oporavilo ih se 64.

Iz Stožera poručuju da ako se budemo držali mjera, rezultati će biti i dalje ovako dobri.
“Većina građana se pridržava mjera. U toj našoj zajedničkoj borbi ponekad se dogodi da imamo poneku slabu kariku. Ima onaj jedan manji dio koji se ne pridržava i krši mjere. Svaki dan se izvještava o onima koji krše izolaciju. Ima i onih koji su sami sebe stavili u samoizolaciju. Ponekad je potrebno i osigurati provođenje tih mjera. To radi policija, ja bih pohvalio policiju jer mislim da ona to radi odlično”, naglasio je Capak.

Na području Hrvatske evidentirano je 3479 dojava o kršenju samoizolacije, dok je provjerama utvrđeno da je 928 osoba zaista kršilo mjere samoizolacije.


Naša sudbina je u našim rukama.
Sudbina svih nas je u našim rukama, ukoliko svi zajedno poštujemo mjere, mi smo ti koji mogu smanjiti mogućnost prijenosa infekcije i ako se odgovorno ponašamo možemo imati sve manje zaraženih, zaključuju iz Stožera.


Tagovi: koronavirus, hrvatska, zaraženi, samoizolacija