NASLOVNAVIJESTICRNA

In memoriam: Umro je Anto Bagarić, prvi požeški župan moderne RH i zastupnik u Hrvatskom saboru

18.12.2018. 18:55 | Novinar 034 PREGLEDA: 710

Kako neslužbeno doznajemo i kako javljaju požeški mediji danas 18. prosinca umro je nekadašnji predsjednik Kriznog stožera Općine Požega, požeško-slavonski župan i zastupnik u Hrvatskom saboru dipl. ing. geodezije Anto Bagarić.

Navodno mu je danas oko 14:00 sati pozlilo te je iz svog doma dopremljen u OŽB vozilom hitne pomoći gdje je unatoč pokušajima liječnika i reanimacije preminuo.

Rođen je 10. rujna 1954. u Bilom Potoku (Kupres, BIH). Završio Geodetski fakultet u Zagrebu (VSS – dipl. ing. geodezije). 


Do 1990. godine radio je u ondašnjem Uredu za geodetske poslove i katastar. 

Nakon 1990. godine izabran  je  za predsjednika Izvršnog vijeća općine Požega, a početkom domovinskog rata obnašao je dužnost predsjednika Kriznog štaba koji je organizirao obranu ovog kraja, te cjelokupan život stanovništva u ratnim okolnostima.

1993. godine na prvim Lokalnim izbora u modernoj Republici Hrvatskoj izabran je za župana Požeško-slavonske županije. Dužnost župana je obnašao u više mandata. 

22. prosinca 2003 počeo je obnašati dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru do 11. siječnja 2008. godine.

Dugi niz godina obnašao je istaknute funkcije u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, a također je bio na čelu Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije. Prije nekoliko godina napustio je politički život otišavši u mirovinu.

O datumu i mjestu pogreba Ante Bagarića ćemo vas izvjestiti naknadno, a obitelji i prijateljima izražavamo iskrenu sućut.

Tagovi: anto bagarić, hdz, preminuo anto bagarić, in memoriam

Podržavate li članstvo Hrvatske u Europskoj uniji?

1. Da

2. NARAVNO

3. NE

4. SVEJEDNO MI JE

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate