NASLOVNA
Interpretacijski centar Terra Panonica – novi pleternički turistički projekt

FOTO: M.M.

GRAD PLETERNICA

Interpretacijski centar Terra Panonica – novi pleternički turistički projekt

13.12.2018. 10:14 | Mladen Mirković PREGLEDA: 515

Jučer je u Pleternici predstavljen projekt Interpretacijskog centra Terra Panonica kojemu je nositelj Grad Pleternica uz partnere Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim područjem Požeško – slavonske županije i Turističku zajednicu Grada Pleternice.Projekt je sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u financijskom razdoblju 2014. – 2020., a ukupna vrijednost projekta je 24.718.714,00 kuna te su dodijeljena sredstva u iznosu od 19.617.772,61 kuna i projekt će se provodi 47 mjeseci.


Projektom Terra Panonica revitalizirat će se infrastruktura za stavljanje prirodne baštine u svrhu gospodarskog razvoja. Projekt će direktno doprinositi pokazateljima te će u sklopu projekta biti izgrađen Interpretacijski centar, multimedijalna dvorana, izložbeni prostor, poučne staze, sustavi evidentiranja posjetitelja, te održane edukacije ciljnih skupina te ostale aktivnosti koje ovaj projekt čine održivim u budućnosti.Prirodna baština Grada Pleternice i Požeško – slavonske županije bit će temelj za razvijanje društvenog života koja će se temeljiti na edukacijama, terenskim posjetima, otvorenim danima, uspostavljanju volonterskih akcija u prirodi i slično. Sve navedene aktivnosti direktno i indirektno će poboljšati turističku ponudu Grada Pleternice i Požeško – slavonske županije što će rezultirati većim brojem dolazaka u Pleternicu.

"Ovo je projekt koji je usmjeren razvoju turizma i projekt koji je odgovorio na puno izazova. Osim što će to biti centar prirodne baštine riješili smo si jedan ključni problem, a to je da ćemo staru kino dvoranu vratiti u funkciju jer ovakva nam nije služila ničemu.

Pleternica će dobiti prostor kakav zaslužuje, jer ova knjižnica sa svojih 90 sjedećih mjesta je postala mala za manifestacije koje radimo, dok s druge strane sportska dvorana sa svojih 600 sjedećih mjesta nekada nam je prevelika.Budući Interpretacijski centra s 255 sjedećih mjesta će biti prekrasan prostor ne samo za priredbe već i razne konferencije i prezentacije. Sreća u svemu ovomu je što smo uspjeli dobiti novce iz Europske unije jer sami s našim proračunom to nikada ne bi mogli napraviti.

Radujem se što ćemo se već sljedeće godine u lipnju susretati u našoj novoj, obnovljenoj kinodvorani." - rekla je gradonačelnica Jozić 

 Tagovi: projekt, pleternica

Podržavate li članstvo Hrvatske u Europskoj uniji?

1. Da

2. NARAVNO

3. NE

4. SVEJEDNO MI JE

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate