NASLOVNASPORT
Izgleda da je štrajka ipak bilo !!??

FOTO: M.M.

Izgleda da je štrajka ipak bilo !!??

12.10.2019. 10:11 | Franjo Memedović IZVOR: 034 portal PREGLEDA: 1156

Prema službenim zapisnicima s nogometnih utakmica 1. ŽNL Požeško-slavonske, bar po onima koji su objavljeni na portalu sportalo.hr, a izgleda da puno bolja situacija nije bila niti na drugo ligaškim županijskim utakmicama izgleda da je štrajka nogometnih sudaca ovog saveza ipak djelomično bilo. Iz predočenoga je vidljivo , da na jedan dio utakmica suci nisu došli i da su odigrane bez pomoćnih sudaca, očito s nekim zamjenskim improvizacijama, što samo po sebi navodi na nepotpunu regularnost, a za posljedicu može imati utjecaj na sudbine klubova, bez obzira kakve oni natjecateljske ambicije imali i kakve buduće rezultate postizali.

Ovakvim ponašanjem ,,štrajkaši" ništa nisu naškodili Disciplinskom sucu, zbog čiji je odluka taj štrajk i najavljen, nego su najviše štete nanijeli klubovima, zbog koji oni imaju privilegiju biti suci. O ugledu svoje sudačke organizacije neka oni razmišljaju, a i o materijalnoj šteti koju su takvim ponašanjem sami sebi nanijeli, jer su si iz džepa izbili pristojnu svoticu kuna, koju zarade za dva sata, a za koju većina radnih ljudi u Hrvatskoj radi cjelodnevno radno vrijeme.

Bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti kako bi izgledalo i što bi se dogodilo kada bi klubovi tim istim sucima , koji na prošlo nedjeljne utakmice nisu došli kod sljedećeg njihova dolaska na utakmice u njihova mjesta, uskratili isplatu dnevnica ? Kada, i ako bi se ovo dogodilo , da li bi klubovi u tim i takvim slučajevima ,,zaradili" suspenziju ili bi bili ,,nagrađeni" oduzimanjem pokojega boda? Po pravilima to bi se sigurno dogodilo , ali za suce takva pravila ne vrijede, jer oni svoju ne odgovornost ne dolaskom na delegiranu utakmicu ničim ne plaćaju, dapače još se prijete i ucjenjuju na način, da i tako sudaca nema dovoljno i da se time nitko ne želi baviti, pa eto, klubovi i ŽNS morali bi biti sretni što ih u opće takve imaju.


Inat, samovolja i ucjene nikada nikome ništa dobro donijeli nisu, pa neće niti u ovom slučaju i zato pamet u glavu. Nastale ,,probleme" u koliko ih ima treba rješavati na razuman način dijalogom, a ako je netko u nečem zgriješio i pogriješio, pa iako to bio i sudac,nogometni ili disciplinski , kako god se on zvao, neka to bude njegov teret i odgovornost, jer u suprotnom, jednako je kriv onaj tko je krao , kao i onaj tko je ljestve držao, kaže stara narodna


AUTOR: Franjo Memedović, 034 portal
Kako ste zadovoljni sa "Adventom u bećarskom šoru"?

Jako sam zadovoljan/zadovoljna

Moglo je i bolje

Uopće nisam zadovoljan/zadovoljna

Svejedno mi je

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate