NASLOVNA

Jednoglasno usvojene točke dnevnog reda na 10. sjednici Gradskog vijeća Grada Kutjeva

31.1.2019. 08:25 | Mladen Mirković PREGLEDA: 398

Jučer je održana 10. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva na kojoj se raspravljalo o 13. točaka dnevnog reda.

Na jučerašnjoj sjednici bilo je 11 vijećnika, dok 4 nisu bila prisutna.

Na aktualnom satu raspravljalo se o pitanju problematike pasa lutalica na području Grada Kutjeva te je gradonačelnik rekao da poduzimamo sve mjere kako bismo riješili taj problem. Postavljeno je pitanje kada će se isplaćivati sredstava za mjeru „Sufinanciranje povećanja turističkih smještajnih kapaciteta na području Grada Kutjeva“ u 2018. godini.
Gradonačelnik je rekao da su svi ugovori spremni i prijavitelji mogu očekivati poziv na potpisivanje ugovora kroz 10-ak dana. Razgovaralo se i o problematici priključivanja na vodovod u Grabarju te je dogovoreno da će se organizirati sastanak s predstavnicima Tekije kako bi budući korisnici saznali uvjete te dogovorili moguće sufinanciranje Grada. Vijećnik Ašenbrener postavio je pitanje o Programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem – program je predan u Ministarstvo poljoprivrede i očekujemo njihovu suglasnost.Razgovaralo se i o lokaciji Kuće graševine, gradonačelnik je rekao da će biti u Kutjevu i da se nada da će to postati strateški nacionalni projekt, jer ga ne možemo realizirati bez potpore Vlade i ministarstava. Na pitanje vezano uz dobivanje sredstava za izgradnju novog dječjeg vrtića, gradonačelnik je odgovorio da smo još na ocjenjivanju, ali da se očekujemo pozitivan rezultat.

Raspravljalo se o paušalnom porezu, gdje je usvojeno da se plaća najmanji iznos od 150kn (s obzirom da su predstavnička tijela JLS obvezna do 31.01.2019. donijeti odluku o visini poreza, koji može biti 150-1500kn, a ako ne donesu, određuje se 750kn.)  

Izbori za mjesne odbore bit će u ožujku.

Također, raspravljalo se o Pravilniku o nagrađivanju učenika i studenata.

Učenici, studenti i nastavnici imaju pravo na nagradu u neto iznosu od 500,00 kuna za sudjelovanje na državnim natjecanjima odnosno 1.500,00 kuna za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima, bez obzira na postignute rezultate na natjecanju.

Za postignute rezultate na državnim natjecanjima učenici, studenti i nastavnici nagrađuju se u neto iznosu kako slijedi:

  - za postignuto prvo mjesto 1.000,00 kuna,

  - za postignuto drugo mjesto 700,00 kuna,

  - za postignuto treće mjesto 500,00 kuna.

  Uz gradsko priznanje dodjeljuju se i novčane nagrade utvrđuju se kako slijedi:

  - studentu dobitniku Rektorove nagrade 3.000,00 kn

  - studentu dobitniku Dekanove nagrade 4.000,00 kn

Za postignute rezultate na međunarodnim natjecanjima učenici, studenti i nastavnici nagrađuju se u neto iznosu kako slijedi:

  - za postignuto prvo mjesto 2.000,00 kuna,

  - za postignuto drugo mjesto 1.500,00 kuna,

  - za postignuto treće mjesto 1.000,00 kuna.

Ostale točke dnevnog reda donešene su jednoglasnom odlukom. 
Tagovi: gradsko vijeće grada kutjeva, sjednica