NASLOVNA
Kada će doći prava zima i snijeg? Vakula objavio najnoviju prognozu...

FOTO: 034portal

Kada će doći prava zima i snijeg? Vakula objavio najnoviju prognozu...

11.1.2020. 14:35 | Index.hr IZVOR: Index.hr PREGLEDA: 868

Ljubitelji pravog zimskog ugođaja i sljedećih će dana - barem tjedan, vjerojatno i dulje - ostati razočarani. Nastavlja se relativno stabilno razdoblje - većinom suho, pa i pretežno sunčano.

Povremeno će biti oblaka, iz kojih su vrlo rijetko moguće slabe oborine, uglavnom u petak na sjevernom Jadranu, javlja glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Ponegdje će puhati i prolazno umjeren i jak vjetar - u petak u dijelu unutrašnjosti jugozapadni, u subotu pak sjeveroistočni, sjeverni i sjeverozapadni. Uz sve to temperatura zraka i dalje će biti uglavnom oko prosječne za doba godine, pa i malo viša - osobito najviša poslijepodnevna, a najniža jutarnja će u kopnenom području povremeno biti i niža od višegodišnjih srednjih vrijednosti.


Za vikend i na samom početku novoga tjedna na kopnu opet hladnije, premda uz poslijepodnevnu temperaturu i dalje relativno visoku za ovo doba godine, osim u područjima s dugotrajnijom maglom i niskim oblacima. Umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na istoku i sjeverozapadni, puhat će uglavnom u subotu.


(IZVOR: www.index.hr)Tagovi: zima, prvi snijeg, toplo vrijeme, nema zime