NASLOVNA

KUTJEVO D.D.: Pozitivna priča iz Njemačke, bravo!

27.2.2019. 13:05 | Ante Mandarić PREGLEDA: 414

Na putu s posla jučer, skrenuo sam u kupnju nekih stvari u jednom velikom trgovačkom lancu u Frankfurtu koji se zove REWE. Slučajno sam prošao pokraj police s vinima i moram priznati da sam se pozitivno iznenadio!

Ovdje bih dodao kako je taj trgovački lanac jedan od najvećih u Njemačkoj i pripada u kategoriju skupljih (neki bi rekli- malo boljih) i doista u njemu ima širok spektar izbora.

Razlog zbog kojeg me polica ugodno iznenadila jest bio taj što sam na njoj vidio kutjevačku graševinu iz Kutjeva d.d. Rame uz rame svim poznatim europskim i svjetskim vinima stajala je naša slavonska graševina i to me posebno obradovalo!

Inače sam malo kritičan prema našim vinarima, ali nisam sklon alkoholu i ako ikad popijem čašu vina, najčešće je to kasna berba vinara Krauthakera ili Ledena berba Kutjeva d.d., no moram priznati da je ovo doista velik uspjeh Kutjeva d.d. u Njemačkoj te da to puno znači. Kupio sam bocu graševine i na blagajni pitao blagajnicu koliko često kupci kupuju kutjevačko vino.

Odgovorila mi je da je potražnja za ovim vinom dosta velika, s obzirom na to da je ponuda raznolika i opsežna. Kroz osmijeh sam ju pitao je li to zbog Balkanaca, na što mi je rekla da su i oni svakako kupci, ali da ipak više Nijemci traže kutjevačku graševinu, bar u toj trgovini.Kutjevo d.d. nam redovno kao mediju za Božić ili nekom drugom prigodom pošalje bocu ili dvije nekog njihovog vina, a ovaj put ih neću prepustiti svojim kolegama, već su ih zadržati za sebe.

No, razlog ovog članka je definitivno pozitivna iznenađenost prilikom kupovine u njemačkoj trgovini, drago mi je zbog Kutjeva d.d. i nadam se da će i drugi vinari uspjeti na ovaj način izvoziti svoja vina diljem svijeta, ne samo Europe jer to je uistinu jedna od najboljih reklama za Hrvatsku.Tagovi: kutjevo d.d., vina, graševina, police, trgovine, njemačka, rewe, europa, izvoz