NASLOVNAŽIVOT
Mala Mila s obitelji sutra leti u Philadelphiju, prikupljeno više od 34 milijuna kuna

FOTO: Facebook

Mala Mila s obitelji sutra leti u Philadelphiju, prikupljeno više od 34 milijuna kuna

1.4.2019. 21:35 | Luka Safundžić IZVOR: Večernji.hr PREGLEDA: 1340

Dvogodišnja djevojčica koja boluje od akutne leukemije u SAD-u će biti podvrgnuta eksperimentalnoj metodi liječenja leukemije.

Obitelj Mile Rončević odlučila je kako će, bez obzira što još nema odgovor iz SAD-a, sutra u 9 sati krenuti u Philadelphiju, gdje će dvogodišnja djevojčica koja boluje od akutne leukemije biti podvrgnuta eksperimentalnoj metodi liječenja te bolesti.

Odgovor liječnika iz Children’s Hospital of Philadelphia trebao bi stići u 21 sat, a u tom dopisu trebao bi biti naveden plan liječenja djevojčice i sve terapije koje će primiti. Za život male Mile prikupljeno više od 34 milijuna kuna, a brojke rastu iz minute u minutu, javlja Dnevnik.hr. Milini roditelji ranije danas objavili su kako je za liječenje njihove djevojčice prikupljeno u nekoliko dana više od 28 milijuna kuna. Tako je nadmašeno potrebnih 18 milijuna kuna za njezino liječenje u Americi.


Otac Marin Rončević rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da je na njegovu računu u tom trenutku gotovo 23 milijuna kuna, dok je Đana Atanasovska iz Zaklade Nora Šitum rekla da je na njihovu zasebnom računu za ovu akciju više od 3,5 milijuna kuna.


- Ljudi, hvala, nemojte više uplaćivati na moj žiro jer su sredstva debelo premašena i ne znam što dalje. Zamolit ćemo predsjednicu i Vladu da se razlika smije neoporezivo prebaciti na sljedeću humanitarnu akciju... Ne znam tehnikalije, ali molim sve da ovo podijele da se vidi. Volimo vas, predivni ste! - poručio je Milin otac.

Mila se od 27. veljače nalazi u Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka, a sutra će tako odletjeti na liječenje u SAD.