Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home2/pleterp/public_html/index.php on line 1969
Nove mjere na granici, od ponoći više nema u BiH, po povratku slijedi samoizolacija
NASLOVNA

Nove mjere na granici, od ponoći više nema u BiH, po povratku slijedi samoizolacija

1.12.2020. 07:21 | N1 Hrvatska IZVOR: hr.n1info.com PREGLEDA: 313

Od 15 sati u Banskim dvorima održana je sjednica Vlade na kojoj je, zbog izolacije u kojoj se našao, premijer Andrej Plenković sudjelovao online.

Nove mjere na granicama

Ministar Davor Božinović je rekao: "Zbog rasta broja zaraženih donijeli smo deset odluka. Kod poslovnih subjekata izdano je 160 upozorenja, podnesena su 44 prekršajna naloga zbog kršenja propisanih mjera. Danas je donesena nova odluka kojom se zabranjuje, ograničava prijelaz na graničnim prijelazima RH. Putnici iz zelenih područja EU ne trebaju PCR test ni dodatne uvjete. Svi ostali putnici trebaju predočiti negativni PCR test ne stariji od 48 sati ili se testirati po dolasku u Hrvatsku i biti u samoizolaciju do dolaska negativnog nalaza. Izuzetak su pogranični i zdravstveni radnici te oni koji putuju i ne borave u Hrvatskoj duže od 12 sati."


Izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti


Riječ je uzeo Beroš, govori o novim kaznama za kršenje mjera.

"Propisuje se mjera obaveznog nošenja maske za lice, zabrana javnih i privatnih okupljanja. Propisuje se da mjere provode policijski službenici, civilna zaštita, inspektori Državnog inspektorata. Propisuje se kazna za pravne osobe od 10.000 do 40.000 kuna", kazao je.

Za fizičku osobu kazna je 500 kuna ako se ne pridržava obveze pravilnog nošenja maske za lice ili medicinske maske.

Za onoga tko organizira privatnu zabavu kazna je do 10.000 kuna. Za posjednika privatnog posjeda koji organizira nedopušteno okupljanje kazna je od 5 do 10 tisuća kuna.

Izvor:hr.n1info.com

Tagovi: granica, BIH, mjere, koronavirus