NASLOVNA

Obilježavanje brkatog studenog (Movember) - mjesec muškog zdravlja

7.11.2019. 13:25 | pozega.hr IZVOR: pozega.hr PREGLEDA: 503

Svakog studenog međunarodni pokret Movember stavlja u fokus muško zdravlje te poziva muškarce da puste brkove radi širenja svijesti o tipično muškim bolestima, a jedna od njih je rak prostate.

Cilj je senzibilizirati i informirati muškarce o prevenciji, simptomima, dijagnostici i liječenju raka prostate, raka testisa i suicidalne depresije. Ove se godine šesti put u našoj županiji u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i Županijske liga protiv raka obilježava Brkati studeni - Movember (od engl. Moustache + November), mjesec muškog zdravlja.

Ciljevi Movembera su:


-Informiranje i edukacija stanovništva o raku prostate i raku testisa, te o važnosti brige za mentalno zdravlje muškaraca


-Prikupljanje sredstava za potporu istraživanju, liječenju i skrbi za oboljele

-Očuvanje mentalnog zdravlja, rano otkrivanje poremećaja i borba protiv diskriminacije muškaraca oboljelih od mentalnih poremećaja te prevencija suicida

Zavod za javno zdravstvo i Županijska liga protiv raka pozivaju sve sugrađanke i sugrađane da se priključe u obilježavanju Movembera - brkatog studenog u subotu 9.11.2019. ispred zgrade Gradskog muzeja u Požegi, od 9 - 11 sati, gdje će se održati prigodna javnozdravstvena akcija.

Muškarci u našoj županiji žive 5 godina kraće od žena! Promijenimo to!

(IZVOR: www.pozega.hr)

Tagovi: brkati studeni, movember, mjesec muškog zdravlja