Obilježen Dječji dan grada Pleterrnice, 20.12.2018.

Slika 1/48
Valentina Stoječvić

22.12.2018. 09:24 | Valentina Stoječvić PREGLEDA: 1426

Na inicijativu Dječjega gradskoga vijeća Grada Pleternice, ove je godine povodom njihove desete obljetnice osnivanja obilježen prvi puta u našem gradu i Dječji dan grada, 20. prosinca. Pripreme su počele još u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine kada su održane dvije kreativne radionice u Dječjem vrtiću Tratinčica s predškolcima. Voditeljica Valentina Stojčević izradila je s jednom skupinom pleterničku razglednicu, dok je s drugom skupinom Rebeka Lombar u sklopu projekta „Kreativni kutak“ izradila božićno drvce. Učenice OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, zajedno s dječjim vijećnicima, ukrasile su u popodnevnoj smjeni školski pano učeničkim literarnim i likovnim radovima na temu „Dječji dan grada“.

Program Dječjega dana grada u četvrtak, 20. prosinca 2018. godine, prepun aktivnosti za djecu u vidu ostvarivanja dječjih prava i slobode izražavanja svojega mišljenja, započeo je pričaonicom u 9:15 sati u Dječjem vrtiću Tratinčica, a bila je namijenjena trima jasličkima skupinama pod vodstvom odgajateljice Zdenke Kovačević. Nakon toga slijedio je najsvečaniji dio dana, sjednica Dječjega gradskoga vijeća u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica. Sjednici je prisustvovalo 60-ak uzvanika, a najbrojnija su bila djeca, dječji vijećnici, učeničko vijeće, prethodni dječji vijećnici, izlagači literarnih radova i ostali. Svojim dolaskom obilježavanje ovoga dana u Pleternici podržalo je i Društvo „Naša djeca“ Požega. Na sjednici su prezentirani učenički literarni radovi, među kojima i basna „Mala spasiteljica“ učenice Helene Ćiško i Paole Milinarić, zatim prezentacija „Pleternica dječjim očima“, i na kraju, promoviran je film „Djeca Pleternice – to smo mi!“ povodom 10 godina dječjeg vijeća u Pleternici. S obzirom na to da su uzvanici bili različitog uzrasta i profila, bila je ovo izvrsna prilika za razmjenu ideja, iskustva i prijedloge neke budućih aktivnosti u gradu.

U suradnji s OŠ fra Kaje Adžića Pleternica organizirana je i humanitarna akcija „Djeca djeci“ od 3. do 19. prosinca jer 20. prosinca obilježavamo i Svjetski dan solidarnosti. U sklopu te akcije skupljali su se slatkiši u školskoj i gradskoj knjižnici, a bili su namijenjeni najpotrebitijim učenicima škole. Stoga, na Dječji dan grada održana je i kreativna radionica gdje su učenici 1., 2., 3. i 4. razreda u A-smjeni pod vodstvom učiteljica Nade Erjavac, Anice Kukuruzović, Marine Soldo i Jasne Kajtar, te voditeljice Valentine Stojčević, izradili božićne čestitke kao prilog slatkim paketićima. Čestitke su izrađivali u školi od 11:50 do 12:55, dok su od 13:00 sati u školskoj knjižnici dječji vijećnici pakirali čestitke uz poklončiće. Podjela čestitki

i slatkih paketića bila je u popodnevnoj smjeni. Nakon kreativne radionice, održane su i prigodne radionice za djecu u gradskoj knjižnici, od 13:30 do 15:00 sati. Voditelji radionica bili su Tomislav Stojčević ispred Udruge Radost za pomoć djeci i mladima koji je održao parlaonicu na temu „Tko je ukrao Božić?“ u sklopu projekta „Edukativno druženje“, Rebeka Lombar ispred Društva „Naša djeca“ u sklopu projekta „Kreativni kutak“ izrađivala je čestitke i Hrvatsko žensko društvo Pleternica koje je djeci pričalo stare božićne običaje. Radionicama su se pridružili predškolci i školarci iz E-smjene.

Nakon svih radionica, uslijedile su još božićne priredbe i koncerti te filmske minute. OŠ fra Kaje Adžića Pleternica održala je u 16:00 sati školsku priredbu, dok je DV Tratinčica održao Koncert „Božić u Tratinčici“ u 17:00 sati. Filmske minute započele su u 18:00 sati u gradskoj knjižnici gdje su djeca mogla uživati u filmu Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu. Film je prikazan u sklopu projekta „Kreativni kutak“. Dječji dan grada zaključili smo svečanim Blagdanskim koncertom Glazbene škole Pleternica s početkom u 19:30 sati.

Zahvaljujemo ovim putem svima koji su prepoznali važnost obilježavanja ovoga dana svojim prisustvom, podrškom i pomoći, a osobito brojnoj djeci koja su se priključila navedenim aktivnostima i iskoristila svoja dječja prava na najbolji mogući način. Iskreno se nadamo da je ovo samo početak jedne nove, lijepe dječje tradicije u našem gradu.

Valentina Stojčević, voditeljica Dječjega gradskoga vijeća Grada Pleternice


Tagovi: pleternica, dan grada, djeca

Požeški MUP prošle godine izdao 153 radne dozvole za strance, Presoflex gradnja iskoristila čak 45

Polarni vorteks donosi mećave i masu ledenog zraka nad Mediteran i Balkan, evo što čeka Hrvatsku

Pijani Crnogorac verbalno napao 51-godišnjaka na Vincelovu u Kutjevu

NK Slavija kreće s nekoliko novih lica u svlačionici

Vincelovo u Kutjevu d.d., 18.1.2019. - 2. dio

Vincelovo u Kutjevu d.d. 18.1.2019. - 1. - dio

Naša popularna pjevačica uživala na Vincelovu u Kutjevu

19. siječnja druženje i zabava za profesionalne vozače u krčmi ʺRibarska kućaʺ u Lukaču

Za razliku od brodskih, požeški novinari to rade drukčije

Stariji od 60 vraćaju se na radna mjesta na četiri sata

Djelatnici progovorili o jednoj od najvećih afera u HR u koju je upleten i jedan Požežanin

Nekima je država majka, a nekima maćeha?!

Prometna kod Hrnjevca - ʺVozač je zapomagao od bolovaʺ

Ljekarnici: Vrlo je izgledno da će lijekovi ipak poskupjeti

Prijavite se, do kraja siječnja otvoren je natječaj iz Mjere 3!

Požeško društvo kemičara i tehnologa posjetilo Podravku d.d. i tvornicu piva Carlsberg

Apsurd jakšićkih stipendija

Danas promjenjivo, ponegdje moguć snijeg

Novi užasi internet kupovine: Naručili normalne proizvode, a dobili sprdnje

U ponedjeljak počinje drugo polugodište: Vozači, pazite na djecu u prometu!

Dobar dan, Pleternica!

Nema više pisati po Facebook-u kome što padne na pamet, stižu kazne...

Rezultati akcije ʺMir i dobroʺ od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019.g.

Doznajte koliki vam je dio plaće zaštićen od ovrhe i koje se olakšice još pripremaju

U nedjelju izlet na najviši vrh Požeške gore - Kapavac

U Hrvatskoj je poskupjelo gorivo. Znate li koliko košta u okolnim zemljama?

Nabavljaju novi ʺsuper strojʺ za obračunavanje mirovina

Intervju s Antonijom Jozić: ʼVjerujem da je snaga grada u malim poduzetnicima i obrtnicimaʼ

Sirovo meso može biti opasno za mačke i pse

Hrvatski agrar 2019: u veljači isplata prvog dijela izravnog plaćanja

POLICIJA UPOZORAVA: NA FACEBOOKU HARAJU NOVI PREVARANTI! Već su zabilježene dvije online pljačke na području Bjelovara, evo o čemu se radi

Obilježeno stradanje suboraca

Pleterničku školu su u projektu Bogatstvo u različitosti pohodili volonteri iz Eko centra Latinovac

Stručnjaci tvrde da će vas ove tri novogodišnje odluke učiniti bogatijima

Božićno misno slavlje u Brodskom Drenovcu

Motoristi uveselili drenovačke pučkoškolce

U Slavonskom Brodu otvoren prvi Smart Hostel u Hrvatskoj

Božićna poruka biskupa Antuna Škvorčevića

A kako vi štitite svoje ukašene jelke od kućnih ljubimaca?!

Advent u Zagrebu kroz objektiv Siniše Vraneša