NASLOVNAVIJESTIDRUŠTVO

3.1.2019. 21:18 | T.A. IZVOR: Miro Rašić PREGLEDA: 448

Pred samo stupanje na snagu Sarajevskog primirja 03. siječnja 1992. godine u 18:00 sati pali su veliki hrvatski sinovi našega kraja i nikada ih nećemo i ne smijemo zaboraviti.Tako su danas članovi udruge ratnih veterana 63. samostalne bojne ZNG-a predvođeni predsjednikom Draganom Valenta obišli mjesta stradanja.Pridružili su im se i aktivni pripadnici HV-a također bivši pripadnici ratne postrojbe i sudionici spomenutih ratnih operacija.

Dana 02.01.1992. poginuo je Marko Marić iz Dervišage i danas smo mu na mjestu pogibelji zapalili svijeću te ga spomenuli u našoj molitvi. Neka mu je vječna hvala i slava.
Isto smo napravili i na mjestu logora u Bučju.

Na današnji dan 03. siječnja 1992.g. poginuo je naš suborac Nikola Blagojević iz Kuzmice, posjetili smo mjesto pogibelji u Kričkama. Neka mu je vječna hvala i slava!

Na današnji dan 03. siječnja 1992.g. poginuo je naš suborac Stjepan Kovačević iz Sovskog Dola, posjetili smo mjesto pogibelji u G. Šumetlici. Neka mu je vječna hvala i slava!

Na današnji dan 03. siječnja 1992.g. poginuo je naš suborac Ivica Šimunović iz Trapara, posjetili smo mjesto pogibelji u D. Šumetlici. Neka mu je vječna hvala i slava!

Udruga ratnih veterana 63. "A" samostalne bojne ZNG-a


Tagovi: Ratni veterani, bučje