NASLOVNA
Od ponedjeljka na snagu stupaju nove mjere, a evo i koje...

FOTO: Arhiv

Od ponedjeljka na snagu stupaju nove mjere, a evo i koje...

9.1.2022. 13:21 | Andrea Lužanac PREGLEDA: 2586

Stožer civilne zaštite RH danas je na konferenciji za medije predstavio nove mjere za borbu protiv koronavirusa. Nove mjere za borbu protiv koronavirusa na snagu stupaju već od ponedjeljka.

Od ponedjeljka će se ograničiti javno okupljanje na 50 osoba, na privatnim svečanostima će moći biti 20 osoba umjesto 30. Ipak, u slučaju digitalnih potvrda postoji mala iznimka, ako osobe na privatnim svečanostima posjeduju covid potvrde, dopušteno je okupljanje do 50 ljudi.

Osim gore navedenih mjera od ponedjeljka dolazi novo pravilo i za sportska natjecanja. Naime, sportskim natjecanjima će moći pristupiti samo gledatelji koji posjeduju COVID potvrde, a daljnjeg proširenja upotrebe COVID potvrda ne bi trebalo biti.


Božinović je istaknuo kako će se proširiti upotreba maski, a poslodavci će biti obvezni uvesti rad od kuće kada god je to moguće. U ugostiteljskim objektima se mogu očekivati pojačane kontrole, a maske su od ponedjeljka obavezne u crkvama, kinima, muzejima...


Već smo pisali o tome kako Stožer razmišlja o skraćivanju radnog vremena kafića, ali Božinović je na današnjoj konferenciji rekao kako do toga još uvijek neće doći. Ističe kako će za sada biti bolje od toga kontrole, a s kojima će se vidjeti pridržavaju li se kafići mjera.

Tagovi: konferencija, stožer , božinović, mjere

Kako ste zadovoljni sa "Adventom u bećarskom šoru"?

Jako sam zadovoljan/zadovoljna

Moglo je i bolje

Uopće nisam zadovoljan/zadovoljna

Svejedno mi je

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate