NASLOVNA

Odzvonilo je lažnim diplomama u Hrvatskoj, uskoro kreće testiranje aplikacije za provjeru lažnih diploma i certifikata

14.11.2021. 21:01 | Poslovni.hr IZVOR: Poslovni.hr PREGLEDA: 861

Suradnja startupa Blockademia i riječkog Tehničkog fakulteta protiv falsificiranih dokumenata.

“Posljednjih godina svjedoci smo sve veće zloupotrebe lažnih diploma na raznim razinama u društvu, kod nas i u svijetu. Zato mislim da Blockademia izlazi u savršenom trenutku i da će interes biti velik”, rekao je nedavno u razgovoru za Poslovni dnevnik Marin Kramarić, direktor novog hrvatskog kripto startupa Blockademia koji je nedavno na tržištu predstavio istoimenu aplikaciju za provjeru autentičnosti koja koristi Cardano tehnologiju.

Tada su pojasnili kako njihova aplikacija osigurava trajnu, nepromjenjivu i sigurnu pohranu dokaza o autentičnosti bilo kojeg izdanog dokumenta te omogućava jednostavnu i brzu provjeru autentičnosti dokumenata, diploma, certifikata i drugih isprava. Sada će to moći potvrditi i testirati kroz suradnju s Tehničkim fakultetom Svečilišta u Rijeci koji je pokazao interes, u želji da stanu na kraj falsificiranim dokumentima.


Istraživači i studenti u idućih će 12 mjeseci “hakirati” Blockademijinu aplikaciju kako bi pronašli slabosti, nedostatke i prijetnje, s ciljem povećanja razine sigurnosti i pouzdanosti.


“Iako blockchain tehnologija osigurava autentičnost dokumenta, zahvaljujući beskompromisnom testiranju moći ćemo jamčiti visoku pouzdanost Blockademijine aplikacije budućim korisnicima”, rekao je Goran Težak, predsjednik Blockademije

Blockademia trenutno prikuplja sredstva za daljnji razvoj prodajom vlastitog ACI tokena. Nakon private sale faze koja traje do 15. studenog slijedi community sale koji se zatvara 6. prosinca. Sredstvima će Blockademia dodatno ojačati svoj tim kako bi do kraja iduće godine njihovo rješenje izašlo na mainnet, odnosno postalo dostupno svim korisnicima širom svijeta.

“Naši planovi do kraja ove godine su uspješno završiti Private & Community Sale, te dodatno zaposliti i pojačati tim od trenutno 18 zaposlenika, koji će u sljedećoj godini završiti projekt, te dodatno ugovoriti franšizni model kako bi kroz sljedećih 18 mjeseci imali franšiznu mrežu u svijetu te korisnike iz svih područja. Imamo četiri modela Blockademia sustava, što znači da se svi mogu pronaći u tome.

U prva dva kvartala sljedeće godine planiramo završiti Blockademia aplikaciju te je istestirati s prvim korisnicima. U trećem kvartalu planiramo završiti web i mobilnu aplikaciju za provjeru i, rekli bismo u zadnjem kvartalu sljedeće godine, danas godinu dana, planiramo biti u punoj produkciji sustava ili, kako bismo mi to rekli u blockchainu, na mainnetu”, rekao je ranije Kramarić u razgovoru za Poslovni dnevnik.

(Izvor: Poslovni.hr)

Tagovi: lažne, diplome, certifikati, kraj, varanje, aplikacija

Kako ste zadovoljni sa "Adventom u bećarskom šoru"?

Jako sam zadovoljan/zadovoljna

Moglo je i bolje

Uopće nisam zadovoljan/zadovoljna

Svejedno mi je

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate