Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home2/pleterp/public_html/index.php on line 1969
Oprez! Od sutra kreće kažnjavanje
NASLOVNAVIJESTI
Oprez! Od sutra kreće kažnjavanje

FOTO: Christof STACHE / AFP

Oprez! Od sutra kreće kažnjavanje

4.12.2020. 17:36 | Igor Safundžić PREGLEDA: 442

Hrvatski sabor izmijenio je u danas Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i time omogućio da se  počnu izricati kazne onima koji se ne pridržavaju mjera zaštite od zaraze koronavirusom.

Zakon je izmijenjen sa 76 glasova za i 53 glasa protiv.

500 kuna za nepravilno nošenje maske


Za ovaj prekršaj fizičke osobe propisuje se novčana kazna u iznosu od 500 kuna u slučaju nepridržavanja propisanih mjera, odnosno obveze pravilnog nošenja maske za lice ili medicinske maske.


Za vlasnika, odnosno posjednika privatnog posjeda, propisuje se novčana kazna u iznosu od 5000 do 10.000 kuna ako organizira ili dopusti održavanje privatnog okupljanja protivno odredbama Zakona.

Propisuje se novčana kazna za prekršaje za pravne osobe u iznosu od 10.000 kuna do 40.000 kuna u slučaju nepridržavanja mjera propisanih Zakonom, odnosno ako ne poštuje zabranu ili ograničenje održavanja javnih događanja i okupljanja te ako ne poštuje zabranu ili ograničenje održavanja privatnih okupljanja.

Za prekršaje odgovorne osobe u pravnoj osobi, kao i fizičke osobe obrtnike te fizičke osobe koje obavljaju drugu samostalnu djelatnost, propisuje se novčana kazna u iznosu od 5000 do 10.000 kuna.

Tagovi: koronavirus, kazne, maske, zabave