NASLOVNAVIJESTI


Dječji tjedan (FOTO: arhiva)

DRUŠTVO NAŠA DJECA
Ovogodišnji Dječji tjedan u Pleternici bogatiji nego ikad

29.9.2018. 08:26 | R.M. PREGLEDA: 601

Već dugi niz godina u Pleternici, prema smjernicama Saveza Društava naša djeca Hrvatske, Dječji tjedan organizira Grad Pleternica i Turistička zajednica Grada Pleternice zajedno s Društvom naša djeca Pleternica.

Društvo naša djeca Pleternica putem svojih aktivnosti provodi i projekt prijavljen na natječaj Požeško-slavonske županije, Dječji tjedan 2018.

Tijekom dječjeg tjedna nizom akcija i aktivnosti za djecu i s djecom nastoji se skrenuti pozornost najšire društvene javnosti na položaj djece u društvu.

Ove godine Dječji tjedan se obilježava od 1. do 7. listopada, a svečano otvorenje biti će u ponedjaljak te započinje povorkom djece od OŠ fra Kaje Adžića Pleternica u 9,30 do Centra udruga gdje ćemo u 10,00 sati svečano otvoriti Dječji tjedan, ali i  izložbeni pano namijenjen djeci i klupe za odmor, postavljene između Centra udruga i Doma zdravlja.

To je još jedan projekt DND-a, odnosno građanska akcija "Naš doprinos zajednici" za koju smo ostvarili podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva te uz njihovu financijsku potporu uredit će se mjesto za odmor i izložbeni pano za dječje radove pod nazivom Dječja umjetnost. Isto tako, na svečanom otvorenju djeca će sudjelovati u jednoj velikoj dječoj likovnoj koloniji kako bismo ih potaknuli da svoje radove donose u DND te ih izlažu.

U utorak i srijedu polaznici vrtića te korisnici programa za starije Hrvatskog ženskog društva Pleternica  posjetit će Kukuruzni labirint u Viškovcima gdje će se prisjetiti igara baka i djedova.

U srijedu u knjižnici biti će Dan otvorenih vrata udruga za djecu gdje će svoj rad predstaviti volonteri koji rade s djecom te pozivamo roditelje i djecu da to popodne dođu te otkriju možda neke nove interese. U knjižnici u 17 sati održat će se i susret djece Dječjeg gradskog vijeća s gradonačlnicom pod nazivom "Kakao s gradonačelnicom"

U četvrtak u organizaciji OŠ fra Kaje Adžića i DV Tratinčica održat će se veliko sportsko natjecanje u prolasku poligona, a za najuspješniju skupinu ili razred nagrade će osigurati Grad Pleternica.U petak će se u knjižnici prikazati dva filma - jedan igrani za djecu starije dobi - film Pan, a za mlađe animirani crtić.

U subotu nas očekuje Dječji sajam - sajam dječjih udruga tijekom kojeg će se svojim nastupima predstaviti djeca, ali i peći palačinke.

U nedjelju bit će Dječja sveta misa u župi u 9,30, a poslijepodne, u 17,00 sati sve malce pozivamo na ples i zabavu u Centar udruga čime ćemo završiti ovogodišnji Dječji tjedan.

Pozivam djecu i roditelje da se u što većem broju uključe u aktivnosti koje će za njih odvijati u ovom najveselijem tjednu u godini te se zahvaljujem gradonačelnici i gradu Pleternici koji podupiru i podržavaju obilježavanje Dječjeg tjedna s ovako velikim programom.

 


Tagovi: pleternica, dječji tjedan, program, naša djeca

Kako ste zadovoljni sa "Adventom u bećarskom šoru"?

Jako sam zadovoljan/zadovoljna

Moglo je i bolje

Uopće nisam zadovoljan/zadovoljna

Svejedno mi je

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate