NASLOVNA

Pakrac ima novu aplikaciju za prijavu komunalnog nereda. Treba li ovakva aplikacija i Požegi?

14.1.2022. 11:25 | Andrea Lužanac PREGLEDA: 2417

U svim gradovima i okolnim selima možemo naići na pokoju nepravilnost, a kako bi tih nepravilnosti u Pakracu bilo što manje, Grad je pokrenuo novu aplikaciju. Naime, istom aplikacijom građanima Pakraca se omogućuje lakša prijava komunalnog nereda.

Aplikaciju nije potrebno preuzimati, jedino što je potrebno je upisati u pregledniku moj.pakrac.hr i pružit će vam se mogućnost da u svega nekoliko klikova prijavite neku nepravilnost na području grada, a između ostaloga svoju prijavu možete upotpuniti s priloženom fotografijom.

Moramo priznati kako je ovo jedna odlična i vrlo korisna ideja, a kojom sam Grad omogućava građanima da i oni na neki način doprinesu uređenju grada. Već godinama unatrag na našem portalu nerijetko možete pronaći članke koji su posvećeni upravo komunalnim nepravilnostima. Građani nam vrlo često šalju fotografije raznih nepravilnosti i putem nas pokušavaju doći do rješenja. Nakon objave istih nepravilnosti na našem portalu, iste nerijetko budu u vrlo kratkom vremenu popravljene ili otklonjene.


Upravo ovakva aplikacija kakvu je Grad Pakrac pokrenuo, bila bi od velike koristi i u našoj Požegi. Napominjemo kako je u novoj aplikaciji Grada Pakraca ponuđena mogućnost anonimnog prijavljivanja problema, a svi posjetitelji aplikacije mogu pregledavati dosadašnje prijave i na taj način mogu imati direktan uvid u rješavanje nepravilnosti.


Aplikacija je namijenjena za prijavljivanje javne površine, oštećenja javnoprometnih površina (kolnik, nogostup, pješačke zone), odlaganje otpada, glomazni otpad (divlji deponiji), neispravni spremnici, onečišćenja ili oštećenja javnih zelenih površina, voda i odvodnja, začepljeni slivnici, neispravna prometna signalizacija, oštećenja na gradskim parkiralištima, oštećenja opreme u gradskim parkovima, oštećenja opreme na gradskim igralištima, neispravna javna rasvjeta, neispravni stupići i ograde, oštećenja urbane opreme i uređaja, oštećenja ili nedostatak natpisnih ploča.

Hoće li Požega također dobiti jednu od ovakvih aplikacija, ostaje nam za vidjeti. Upravo građani Požege mogli bi imati velike koristi od iste aplikacije i vjerujemo kako bi se ista koristila svakodnevno. Mislite li da je i Požegi potrebna jedna ovakva aplikacija? Odgovorite nam u anketi niže... 

Tagovi: komunalini nered, javna površina, nepravilnosti, pakrac, požega, nova aplikacija, aplikacija, internet, prijava

Kako ste zadovoljni sa "Adventom u bećarskom šoru"?

Jako sam zadovoljan/zadovoljna

Moglo je i bolje

Uopće nisam zadovoljan/zadovoljna

Svejedno mi je

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate