NASLOVNAVIJESTI
PLETERNICA IZBORILA ʺPLʺ OZNAKU: Šest godina nakon odluke MUP-a i dalje svi imamo registarske oznake ʺPŽʺ

FOTO: 034portal

PLETERNICA IZBORILA ʺPLʺ OZNAKU: Šest godina nakon odluke MUP-a i dalje svi imamo registarske oznake ʺPŽʺ

19.4.2021. 14:51 | A.M. PREGLEDA: 9874

Podsjetimo vas na ne tako davnu 2015. godinu kad je Ministarstvo unutarnjih poslova RH odlučilo i najavljivalo da će svaki grad u Hrvatskoj imati vlastitu oznaku na registarskim tablicama vozila. Tako su Pakračani trebali na svojim vozilima trebali imati oznaku PA, Lipičani LI, a Kutjevčani KU. Stanovnici općina u Požeštini i dalje su trebali imati oznaku PŽ.

To se, dakle, trebalo odnositi na sva vozila koja bi bila registrirana nakon uvođenja novih registarskih oznaka za gradove, a ona vozila koja su već bila registrirana i dalje bi bila na svojim "starim" tablicama.

Pleternica je tada bila u velikim problemima jer je gradonačelnica Jozić smatrala je kako bi pleternička oznaka trebala biti PL, ali zbog Ploča je MUP predlagao za Pleternicu oznaku "PT". Međutim, budući da su  Ploče u to vrijeme imale manje registriranih vozila od Pleternice, Jozić je tada čak dobila i dopis iz MUP-a po kojemu se slažu da će Pleternica imati traženu oznaku.


Od velikih planova i najave, kao što znate, nije bilo ništa, gradovi u Požeštini su i dalje na PŽ tablicama, dok su Pakrac i Lipik na daruvarskim. No, tko zna, možda će jednog dana Pleternica postati centar Požeško-slavonske županije pa ćemo se svi voziti s PL tablicama.


Tagovi: Registracija, oznaka, gradovi, mup, najava, šest godina, pl, pa, li, ku, , registarske oznake, gradovi, općine

Kako ste zadovoljni sa "Adventom u bećarskom šoru"?

Jako sam zadovoljan/zadovoljna

Moglo je i bolje

Uopće nisam zadovoljan/zadovoljna

Svejedno mi je

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate