NASLOVNA
Pleternica pomaže mladim obiteljima da riješe stambeno pitanje

FOTO: LOKALNI.HR

U PLETERNICI PRVI PUT OSIGURALI SREDSTVA ZA POTPORE

Pleternica pomaže mladim obiteljima da riješe stambeno pitanje

8.12.2018. 07:03 | LOKALNI.HR IZVOR: lokalni.hr PREGLEDA: 3262

Grad Pleternica objavio je javni poziv za dodjelu nepovratnih financijskih sredstava za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji. Ovim pozivom i mjerama namjerava se pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike. Cilj projekta je privući i naseliti mlade obitelji iz drugih krajeva u Pleternicu te zaustaviti ili barem ublažiti tendenciju iseljavanja. Prijave se primaju do 15. prosinca ili do iskorištenja sredstava, a bit će dodijeljeno šest ili više potpora.

"Grad Pleternica prvi je put u svom proračunu osigurao sredstva za potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja. Mlade obitelji imaju mogućnost dobiti potporu u iznosu do maksimalno 15.000 kuna za kupnju nekretnine, zemljišta ili materijala, odnosno za radove i uređenje stambenog prostora. Ove godine je sveti Nikola, naš zaštitnik, krenuo ranije s darovima pa se nadam da će odaziv mladih obitelji biti velik i da ćemo im barem malo olakšati rješavanje stambenog pitanja" – istaknula je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Na natječaj se mogu prijaviti mlade obitelji, jednoroditeljske obitelji i samohrani roditelji s djecom, pod uvjetom da u trenutku raspisivanja javnog poziva barem jedan od roditelja nije navršio 40 godina. Mjere kojima u Pleternici potiču rješavanje stambenog pitanja su financijska pomoć pri kupnji stambenog objekta radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja, financijska pomoć pri kupnji građevinskog zemljišta te financijska pomoć pri gradnji stambenog objekta radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja.

Tagovi: pleternica, stambeni poticaj, mladi

Podržavate li članstvo Hrvatske u Europskoj uniji?

1. Da

2. NARAVNO

3. NE

4. SVEJEDNO MI JE

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate