NASLOVNAŽIVOT

Pokušajte riješiti novi HAK-ov test iz prometnih propisa: Za manje od 90% morate na popravni

21.6.2019. 11:06 | Tamara Magdić IZVOR: RadioNG.hr PREGLEDA: 675

Pred vama je ispit iz propisa u autoškoli ili ste vozač koji želi provjeriti svoje znanje prometnog gradiva? Onda je baš za vas novi i drugi po redu online test kojeg je objavio Hrvatski autoklub, a u kojemu kroz deset nimalo jednostavnih pitanja možete provjeriti koliko dobro poznajete prometne propise, a s obzirom na prometne nesreće na našim prometnicama, valjalo bi provjeriti znanje.

Hrvatski autoklub objavio je drugo izdanje online testa namijenjenog testiranju znanja iz prometnih propisa. Test, kojemu možete pristupiti klikom na poveznicu, sastoji se od deset pitanja višestrukog izbora i kratkog odgovora. Vrijeme predviđeno za njegovo rješavanje jest pet minuta.

– Test ima 10 pitanja koja su vrednovana određenim brojem bodova (3, 4, 7) a ukupni broj bodova je 40. Za svako pitanje može biti jedan ili više točnih odgovora. Test je položen ako je ostvareno najmanje 90 posto bodova (36) od ukupnog broja bodova, pod uvjetom da je točno odgovoreno na pitanja koja se odnose na pravila propuštanja vozila na raskrižju, stoji u opisu testa.


Također, oni koji se odluče okušati u njemu trebaju dobro razmisliti prije označavanja odgovora u pitanjima višestrukog izbora jer je u nekima od njih potrebno označiti i dva ili više odgovora, javlja Srednja.hr
Na kraju testa, kojemu možete pristupiti na ovome linku, nalazi se ikona ‘Podnesi’, a klikom na nju saznajete svoj rezultat.


– Ako niste zadovoljni rezultatima to je prilika da provjerite prometno gradivo. Test je anoniman, odnosno vaši rezultati se nigdje ne bilježe, poručuju iz HAK-a.