NASLOVNAVIJESTI

Popuštanje mjera: Ukidaju se e-propusnice među županijama

10.5.2020. 14:38 | Redakcija IZVOR: www.24sata.hr PREGLEDA: 300

U 14 sati započela je redovna konferencija za medije Stožera civilne zaštite RH, osim epidemiološke situacije objavljene su i nove odluke.

Ukidaju se e-propusnice

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. Davor Božinović objavio je da će se ukinuti propusnice, osim na Braču.


"Na Braču se uvode nužne epidemiološke mjere u trajanju od 14 dana, tj. primjenjuje se režim koji je bio na snazi prije 27. travnja 2020. godine. Dan je prije početka treće faze popuštanja mjera i bit će objavljene odluke koje su se potpisane, a to su odluke kojima se omogućava okupljanje do 40 osoba, rad trgovačkih centara, rad ugostiteljskih objekata, rad nacionalnih parkova i parkova prirode, održavanje proba kulturnih djelatnika i umjetnika u manjim skupinama.


Od 18. svibnja donijet će se odluka o popuštanju mjera za organiziranje kulturnih programa i manifestacija u zatvorenom i na otvorenom. Od 13. svibnja omogućit će se održavanje treninga svim sportašima, rad teretana, sportskih centara, te fitnes i rekreacijskih centara, a otvaranje bazena od 18 svibnja. Izvan snage se stavlja i odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, tzv. e-propusnice, ali u slučaju epidemiološke procjene to se može opet aktivirati, kao što je to bila jučerašnja odluka na Braču.

Ponovno se uspostavlja javni međugradski cestovni i željeznički prijevoz putnika te se otvaraju autobusni i željeznički kolodvori. S tim odlukama ulazimo u novu fazu s kojom se aktivira veliki broj aktivnosti i djelatnosti, ali moramo biti svjesni da se radi o novom normalnom koje je različito od onog starog i ne možemo znati da će sve biti kako je i zamišljeno. Idemo u smjeru sve većeg povratka na rad i djelovanje kako je to bilo i prije, a sve kako bismo izbjegli situacije poput ove na Braču. Sve smo postigli zajedno i sve što je pred nama ovisit će o nama. Moramo biti solidarni i djelovati zajedno, biti i ostati odgovorni" - kazao je.

Izvor: www.24sata.hr

Tagovi: propusnice, koronavirus, hrvatska