NASLOVNA
Prevaranti haraju Facebookom: U lažnim nagradnim igrama tražili građane fotografije osobnih iskaznica

FOTO: Arhiv

NAGRADNE IGRE NA FACEBOOKU

Prevaranti haraju Facebookom: U lažnim nagradnim igrama tražili građane fotografije osobnih iskaznica

21.11.2018. 09:41 | PU požeško slavonska PREGLEDA: 1149

Posljednjih nekoliko dana naša Policijska uprava je zaprimila nekoliko prijava građana da su nedavno, putem društvene mreže „Facebook“, sudjelovali u nagradnoj igri te su organizatori „nagradne igre“ tražili da im građani pošalju fotografije svojih osobnih iskaznica s prednje i stražnje strane.

Budući da se organizatori „nagradne igre“, nakon što su im poslali fotografije dokumenata, više nisu javljali postalo im je sumnjivo te su slučajeve odlučili prijaviti policiji.

Naime, građani su na društvenoj mreži „Facebook“ igrali nagradnu igru te im je nedugo potom na messenger stigla poruka kako su upravo oni „sretni dobitnici“ i da moraju fotografirati svoju osobnu iskaznicu s obje strane i poslati fotografije u poruci kako bi organizatori dobili njihove podatke i poslali im navodnu nagradu.


Međutim, kako nagrada nije stigla na njihovu adresu niti su dobili bilo kakvu povratnu informaciju shvatili su da bi se moglo raditi o nekoj vrsti prijevare.


Obzirom na napredak tehnologije i mogućnosti raznih oblika komunikacije putem interneta, prijevare putem interneta postaju sve raznovrsnije. Upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne „nagradne igre“ na društvenim mrežama, a ukoliko smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijave policiji na broj 192.

034 Portal neslužbeno doznaje da je jedna od takvih "nagradnih igara" bila igra trgovačkog lanca Lidl koji je putem svoje službene internet stranice naglasio kako ta igra nije službena te da nema veze s njima. Budite oprezni i pazite kome dajete svoje osobne podatke!

Lidlovo priopćenje pročitajte OVDJE.

Tagovi: facebook, nagradne igre, prijevara, operz, policija, pu požeško slavonska