NASLOVNAVIJESTI
Sanacija klizišta na drenovačkom groblju

FOTO: Damir Ećimović

Sanacija klizišta na drenovačkom groblju

27.11.2020. 13:37 | Franjo Memedović PREGLEDA: 324

Proteklih dana završeni su radovi na sanaciji klizišta na mjesnom groblju u Brodskom Drenovcu, Radove je, vrlo stručno i kvalitetno, izvela firma ,,E-COP", a koštali su tridesetak tisuća kuna. Ova sredstva osigurao je Grad Pleternica, s punim razumijevanjem i potporom Gradonačelnice Antonije Jozić.

Sanacija klizišta na drenovačkom groblju, zahtijevala je hitnost, prvenstveno iz razloga, što su odroni i osipanje zemlje ugrožavali grobna mjesta na gornjoj etaži groblja, a za kišnih dana mulj i blato niz klizište, slijevali su se na stazu i na grobna mjesta u donjoj etaži. Oblaganjem kamena i učvršćivanjem ovog klizišta ovi su problemi riješeni, a s ovim zahvatom dobilo se i na poboljšanju statike područja oko crkve Sv. Demetrije, zaštićenog spomenika kulture, nulte kategorije, iz 14. st.
Uz prije izvedene radove na izgradnji staza na groblju u Drenovcu , koje je također s nešto više od sedamdeset tisuća kuna financirao grad Pleternica, te s ovom sanacijom klizišta, drenovačko groblje je dobilo potpuno drugačiji i ljepši izgled, i slobodno se može reći, da se može svrstati uz bok nekim gradskim grobljima.


Za one koji o grobljima na pleterničkom području vode brigu, a to je Grad Pleternica, samo jedna preporuka , što bi na groblju u Drenovcu još trebalo napraviti. Radi boljeg i lakšeg pristupa grobnim mjestima na sjeverno istočnoj strani , uz samu ogradu trebalo bi izgraditi stazu, širine bar metar i pol, koja može biti i pješčana, prije nego li to slobodno područje netko ne zauzme.

tekst: Franjo Memedović
foto: Damir Ećimović


Tagovi: sanacija, klizište, Brodski Drenovac, groblje