NASLOVNAVIJESTI
SDP: ʺGradska vlast honorira nerad, potiče nered i puni crne stranačke fondoveʺ

FOTO: M.M.

SDP: ʺGradska vlast honorira nerad, potiče nered i puni crne stranačke fondoveʺ

11.10.2019. 18:20 | Mladen Mirković IZVOR: 034 portal PREGLEDA: 267

Gradska organizacija SDP-a Požega danas je održala tiskovnu konferenciju s temom "Dječji tjedan" vezano za Grad Požegu.

"HDZ-ov gradonačelnik Požege sa svojim bliskim suradnicima sramoti naš grad i nas ozbiljne građane. Gotovo na dnevnoj razini aferama punimo nacionalne medije i od učestalih afera gradonačelnik je izgubio i vid i sluh za građanstvo i njihove probleme. Što se radi? Sa svojim suradnicima honorira nerad, potiče nered i puni stranačke fondove, crne fondove. Sve je to na štetu svih građana, a posebice najmlađih, djece.

Sazvali smo konferenciju u dječjem tjednu jer je to tjedan promocije prava djece, sukladno Konvenciji o pravima djece, a budući da nam je važna briga o djeci, skrenuti ćemo pozornost na stanje u Požegi." - rekao je predsjednik GO SDP-a Požega Ivan Vlahović.

"Grad Požega Grad - prijatelj djece, a da bi to i nadalje bio, moraju se povećavati, a ne smanjivati sadržaji za djecu. Potrebno je ulagati više u podršku obiteljima, od najranije dobi i raditi na razvoju mreže socijalnih usluga. Kroz veću obuhvaćenost djece u predškolskom odgoju, više se djece uključuje u život zajednice od najranije dobi. Djeca imaju pravo na jednake uvjete za učenje, bez obzira da li su roditelji zaposleni ili ne, bez obzira na materijalne prilike. Prema podacima koje je prenio Unicef, obuhvaćenost djece u dobi od 3 - 6 godina predškolskim odgojem i obrazovanjem u Požeško slavonskoj županiji iznosi 29,5 posto, a iza nas su na ljestvici u RH samo još dvije slavonske županije.Istraživanja su pokazala da se kroz veću uključenost djece u vrtićima utječe na bolji razvoj djece, bolje zdravlje, manju mogućnost problema u ponašanju, bolje rezultate u kasnijem obrazovanju. Cijele obitelji se iseljavaju iz Požeštine, roditelji ne mogu naći zaposlenje, socijalne usluge su nerazvijene, nezaposleni roditelji ne mogu tražiti posao jer im nema tko čuvati djecu." - rekla je potpredsjednica GO SPD-a Požega Martina Vlašić Iljkić

"Svjedoci smo da je u medijima preneseno tijekom ljetnih mjeseci kako Grad Požega ulaže u dječja igrališta u mjesnim odborima. Istina je da je ulagano u prigradska naselja, u sjenice, nadstrešnice, koje ne znamo ni sami kome se grade jer se vrlo brzo i unište.

Ali što je s igralištima u samom gradu, s ulaganjima u sprave? Nažalost svjedoci smo da se sprave dugo vremena niti ne poprave, a kamoli da su kupljene neke nove. Nije dječje igralište samo ono na rekreacijskom centru. Ako malo bolje pogledate kada ste u gradskim igralištima vidjeli novu spravu za igranje. A žalimo se na odlazak mladih ljudi. Nije dovoljno održati prijem za bebe kod gradonačelnika i iz milosti osigurati iz proračuna novac za radne bilježnice.O stanju na dječjim igralištima dovoljno govore fotografije igrališta u Babinom Viru, Tekiji, Pod gradom i ostalih. Pogledajte koš u Babinom viru. Nismo još čuli da se košarka igra na travi. Ili stanje terena za mali nogomet. Pogledajte vrtuljak na igralištu na Tekiji gdje svakodnevno dolaze djeca iz jednog vrtića. Pa ovaj vrtuljak stoji 30-tak godina na tom igralištu, a u ovakvom stanju pitanje je dana kada će se neko dijete i ozlijediti.

U strategiji Grada navedeno je da je jedan od prioriteta Omogućiti kvalitetnije redovno obrazovanje i odgoj u gradu, a jedna od aktivnosti Obnova i opremanje dječjih i ostalih igrališta na području grada i prigradskih naselja, ciljna vrijednost 6 igrališta a ukupni trošak 200 000 kuna.Pitamo se koja su to igrališta obnovljena javnim novcem? Što je s igralištima u Babinom Viru, Tekiji, Pod Gradom, općenito s igralištima u gradu? Kada je zadnji puta kupljena neka nova sprava, poravnato igralište ili slično. Da li je dovoljno samo povesti novi pijesak u pješčanik?

Na kraju pitamo se čemu služe strategije ako nitko ne kontrolira njezino provođenje, a k tome ne podnosi niti izvješće o njezinoj provedbi." rekao je potpredsjednik GO SDP-a Požega Dinko Zima.

AUTOR: Mladen Mirković, 034 portal


Sudjelujte na još jednoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Požegi

DONESENE DVIJE NOVE ODLUKE: Ukida se zabrana rada nedjeljom

Hrvatska DRUGI dan za redom bez novooboljelih osoba

Danas djelomično sunčano uz promjenjivu naoblaku

Ovim djelatnostima Vlada će davati potpore i nakon isteka tromjesečnih mjera

Osim kukuruza divlje svinje uništavaju i posađeni krumpir u Bzenici

UČENICI NIŽIH RAZREDA SE VRATILI U ŠKOLU: Provjerili smo kakvo je stanje u Pleternici

Tijekom posljednja 24 sata u Hrvatskoj NEMA novooboljelih osoba

Danas promjenjivo oblačno uz moguću kišu

Nacionalni stožer putem priopćenja objavio nove podatke

Danas pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu

DOČEKALI SMO I TO: U posljednja 24 sata u Hrvatskoj nema novooboljelih

Danas djelomično sunčano uz povećanu naoblaku

U RH 6 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE: Najviše novooboljelih osoba je s područja Brodsko-posavske županije

Danas pretežno sunčano s umjerenom naoblakom

Danas pretežno sunčano s umjerenom naoblakom

Danas pretežno oblačno s mjestimčnom kišom

Danas pretežno oblačno i kišovito

U Hrvatskoj u protekla 24 sata DVIJE novooboljele osobe

Danas sunčano uz promjenjivu naoblaku

Tijekom 24 sata u Hrvatskoj DVIJE novooboljele osobe

NAGRAĐIVANJE NAJBOLJIH UČITELJA: Nagrada je 10.000 kuna u bruto iznosu

Danas pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu

Danas pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu

TESTIRANJE NA KORONAVIRUS DOSTUPNO I U POŽEŠKOJ BOLNICI: Tko se želi dobrovoljno testirati neka pripremi oko 1500 kuna

Danas pretežno oblačno uz moguću kišu

U HRVATSKOJ 8 NOVOOBOLJELIH OSOBA: Ukupno pet osoba s područja Slavonije

Danas sunčano s promjenjivom naoblakom te razmjerno toplo

Danas pretežno sunčano uz prolaznu naoblaku