NASLOVNAVIJESTI
Stožer civilne zaštite PSŽ moli iseljenike: ʺNe dolazite kući za Uskrs!ʺ

FOTO: M.M.

Stožer civilne zaštite PSŽ moli iseljenike: ʺNe dolazite kući za Uskrs!ʺ

6.4.2020. 19:17 | Andrea Staklarević PREGLEDA: 461

Danas je održana još jedna tiskovna konferencija Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije na kojoj su iznesene nove informacije o korona virusu u našoj županiji. Župan Alojz Tomašević poziva na oprez i na pridržavanje mjera te napominje da ukoliko stanovnici vide da netko krši samoizolaciju neka to prijave policiji, a Požeško-slavonska županija je i dalje među onim županijama s najmanjim brojem zaraženih.„Požeško-slavonska županija na današnji dan još uvijek bilježi onaj isti broj oboljelih osoba, a to je jedna osoba koja je hospitalizirana i dvije osobe koje se nalaze u kućnoj izolaciji. Apeliram na naše ljude koji su planirali iz bilo kojih krajeva Hrvatske dolaziti u svoja rodna mjesta i na one koji su u inozemstvu, molim ih da za ovaj Uskrs ako je ikako moguće ne dolaze. U ovom trenutku Požeško-slavonska županija ima 252 osobe u samoizolaciji, a za danas je planirano testiranje još 4 osobe.“, rekao je epidemiolog Ante Vitalia.


Od danas se primjenjuju e-propusnice, provjera će se obavljati na svim istim punktovima kao i do sada te će se provjeravati na način da se putem mobilne aplikacije očitavaju QR kodovi. Iz PU požeško-slavonske pozivaju sve osobe koje su pod mjerama samoizolacije da istu ne krše. Od uspostave punktova do danas u prometu je zatečeno 74 osobe bez propusnica, također su zatečene i osobe koje su u vozilu imali puške, pištolje i drogu, a neki su bili u vidno alkoholiziranom stanju.
Iz inozemstva je na područje Požeško-slavonske tijekom vikenda ušla 71 osoba te one moraju biti u samoizolaciji 14 dana. Angažirat će se veći broj policijskih službenika koji će nadzirati osobe koje su došle tijekom ovog vikenda i koje će doći u narednom tjednu. Na razini PU požeško-slavonske iskontrolirano je 745 osoba zbog samoizolacije, zaprimljeno je 100 dojava od strane građana za kršenje mjera samoizolacije, a utvrđeno je da su 23 osobe doista kršile mjeru samoizolacije.


Tagovi: stožer, uskrs, koronavirus, covid-19, zaraženi, samoizolacija, vitalia